REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jiGsaw napisał(a):Dishman - amorki się wymienia jak padną. Mam pewne porównania i wiem kiedy amorki mają prawo paść
jiGsaw napisał(a):Pisałem o amortyzatorach montowanych u Fiata OD NOWOŚCI na pierwszy montaż,
jiGsaw napisał(a):Mam Ci podawać na konkretnych przykładach z mojej praktyki np. porównanie przebiegu na oryginalnych amorkach Fiata i BMW?
Dishman napisał(a):jiGsaw napisał(a):Mam Ci podawać na konkretnych przykładach z mojej praktyki np. porównanie przebiegu na oryginalnych amorkach Fiata i BMW?
A powiedz jeszcze jaki jest sens porównywać amortyzatory w Pandzie, która jako nówka sztuka kosztuje 30 tys. zł, z amortyzatorami w np. BMW serii 3, która jako nówka sztuka kosztuje 120 tys zł?
A może porównaj amortyzatory BMW z tymi w Porsche? Jeszcze na deser porównaj sobie amortyzatory aut osobowych z dostawczakami.
Prawda jest taka, że w autach 10 letnich ciężko spotkać oryginalne amortyzatory. Większość i tak już wymieniła, a na co to już ich prywatny biznes. Do BMW można kupić chińskie, a do Bravo solidne i wtedy też można gadać, że jakaż to różnica. Co by jeszcze śmieszniej było, to te chińskie do BMW wcale nie muszą być dużo tańsze od markowych do Fiata
jiGsaw napisał(a):To mówię już zależy od marki, we Fiacie na 100% po 10 latach nie będzie pierwszych amorków, chyba że auto stoi.