REKLAMA
Witam serdecznie
Jako że osiemnaste urodziny mam już w tą sobotę (07.11), a pieniążki odłożone oznacza to że przymierzam się do kupna mojego pierwszego samochodu. Myślę żeby auto zagazować lub kupić zagazowane ponieważ chcę żeby to był mój codzienny transport do szkoły (10km w jedną stronę). Mój budżet to około 6-6.5 tys. bo jeszcze odłożone na naprawy, rejestracje. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania to jako że mieszkam jeszcze z rodzicami i pracuje z czego mam jakieś 200-400 zł więc wydaje mi się że będę miał za co zalać, opony zmienić i naprawić. Najbardziej pasują mi liftbacki lub sedany, po prostu bardzo lubię taką strukturę samochodu. Jeździłem ojca Peugeotem 407 oraz brata Citroenem C5 i jakoś nie przeszkadzały mi wymiary auta.
Prawo jazdy zdane za pierwszym razem (teoria, praktyka bez błędów). Teraz czekać tylko na plastik.
Zastanawiam się głównie nad tymi dwoma Mondeo bo są po prostu baaardzo blisko. W przyszłym tygodniu bym je oglądał tylko na co głównie zwracać uwagę przy zakupie właśnie Mondeo oraz instalacji gazowej. Oto linki do aut które mnie interesują
[link do oferty na Olx wygasł]
Oraz znalazłem też takie autka