Witam Planuję kupić pierwszy swój pierwszy samochód do 10 tyś (to jest górny limit). Wymagania: Benzyna Silnik 1.4 / 1.6 4/5 drzwi Mała awaryjność Tanie części Rozsądne spalanie Nie-kombi (najlepiej hatchback/mały sedan) Śląsk
Samochód głównie do jazdy do pracy/po mieście i czasem jakiś dalszy wypad (ale nie jakiś super daleki).
Moje typy Opel Astra G Seat Leon I (najbardziej mi się podoba od strony wizualnej) Skoda Octavia I Ewentualnie jakiś Peugeot / Ford Linki: 1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (z oponami i cena przystępna) 4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Leon bardzo fajny, Octavia zaś poczciwa olej Opla i Forda, Peugeot tez całkiem fajny ale mozesz złowic egzemplarz ktory bedzie Ci sprawiał ciągłe problemy
Szczerze rozmyślam nad tym Leonem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oraz Peugeotem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co sądzicie? Cenowo Peugeot korzystniej wychodzi plus do tego ma opony zimowe w zestawie, ale jest 3 drzwiowy, jednak mógłbym na to przymknąć oko jeżeli wart swojej ceny. Leon mi się bardziej wizualnie podoba (ale uważam że peugeot również wygląda ok, mimo że może kolor nie do końca "mój").
Po prostu nie wiem który z tych samochodów jest lepszym wyborem patrząc na ogólne koszta eksploatacji/części/awaryjność/komfort jazdy.
Ten drugi Leon ma wgniot nad tylnym światłem którego wcześniej nie widziałem, niby nie duży i do zrobienia ale jednak dodatkowy koszt.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Technologie przyszłości w pojazdach koncepcyjnych Toyoty Na Salonie Samochodowym w Genewie Toyota zaprezentuje swój najnowszy samochód koncepcyjny i-TRIL Concept. Pojazd posłuży do zademonstrowania ostatnich osiągnięć technologicznych marki, które jej zdaniem ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.