Pierwszy samochód do 12 tys. zł, terenowy.

10 Wrz 2011, 13:00

Witam,

Niedługo będę zdawał na prawo jazdy, a raczej ze zdaniem nie będę miał większych kłopotów. Dlatego powoli zaczynam się rozglądać za samochodem. Właściwie to wybór już częściowo zapadł, Jeep Grand Cherokee pierwszej generacji. Ogólnie zależy mi, żeby był to samochód terenowy, lub chociaż "uterenowiony". Nie zastanawiałem się nad innymi, bardziej mnie zastanawia, czy po prostu do 12 tys. kupię tego Jeepa w porządnym stanie?
Offro
Początkujący

10 Wrz 2011, 19:14

Jak chcesz autko typowe do zabawy 4x4, to pomysl o Samurai moze.

Odpowiadajac na twoje pytanie to tak, ale to autko jak chodzi o niezawodnosc i zabawy w terenie to srednio wypada.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

10 Wrz 2011, 19:27

Nie, samochód nie będzie służył do zabaw w terenie. Będzie mi służył do jazdy po umiarkowanych wertepach, przede wszystkim - jako dojazd do toru crossowego, bo w terenie jeżdżę crossem, muszę tylko do tego terenu czymś dojechać ;)
Nawiązując do Grand Cherokee, bardzo mi podoba się jego wygląd, taki nieco już przestarzały, klocowaty, wiejący Ameryką, aczkolwiek nad Samurai też się zastanowię, bo miałem przyjemność jeździć Samurajem w terenie, całkiem miła sprawa. Może jeszcze jakieś propozycje? I dlaczego, albo co rozumiesz poprzez średnią awaryjność Jeepa?
Offro
Początkujący

10 Wrz 2011, 20:46

suzuki 4x4 samuraj :D on jes typowy w las i nie tylko lub sharan 4x4 tesz fajny ale nim nie poszalejesz :D
slawek7
Nowicjusz

Auto: volksvagen sharan 1.9 TDII

10 Wrz 2011, 21:14

Samurai odpada, jest za mały, jak już mówiłem, samochodem będę jeździł na co dzień, nieraz będę tylko dojeżdżał nim do toru. Chcę też samochód 4/5 osobowy. Od początku spodobał mi się Grand Cherokee, i ciekawszej alternatywy znaleźć nie mogę w tych pieniądzach. Niepokoi mnie tylko kwestia awaryjności, nie chciałbym, żeby moje pierwsze auto się sypało co i rusz ;)
Offro
Początkujący

11 Wrz 2011, 10:14

Możesz popatrzeć też nad japońcami (również tymi na rynek hamerykański) typu 4Runner, Pathfinder/Terrano, aczkolwiek Grand to fajne autko szczególnie 5.2V8 :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

IF gold award nagroda stylistyczna dla Audi A3
    Najnowsza wersja Audi A3 została ponownie nagrodzona za nowoczesną stylistykę. W oczach jury przyznającego nagrody iF, zarówno wnętrze, jak i wygląd zewnętrzny tego kompaktowego modelu z Ingolstadt, wyznacza zupełnie ...

11 Wrz 2011, 10:17

Zastanow sie na KIA Sportage, :arrow: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII