Pierwszy samochód do ~130k w automacie

09 Paź 2023, 23:35

Cześć,

Z racji tego, że będzie to moje pierwsze auto nie chce dużego auta tylko rozglądam się za jakiś hatchbackiem. Auto będzie używane głównie w mieście, czasem na krótkie trasy.

Moje wymagania:
- auto nowe / ewentualnie max 3 lata
- w automacie
- z wyposażeniem typu kamerka cofania, auto hold

Auta, która patrzyłem / rozważam:

- Mercedes A180
- Audi A3
- BMW 118i
- Hyundai i30

Dziękuję z góry za odpowiedzi!
kakarottoo
Obserwowany

10 Paź 2023, 07:02

Jeździłeś którymś / siedziałeś ? Czy chcesz oceny technicznej ? Bo między Mercedesem a I30 będziesz miał sporo różnic...
Podobnie jest z ceną - nowy Mercedes czy BMW to inna półka niż trzy letni i30.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

10 Paź 2023, 17:02

nie siedziałem, dopiero się rozglądam, a z racji tego, że słabo się znam na samochodach to pytam.
Tak, masz racje, ceny nie są takie same, pytanie jak bardzo opłaca się dopłacać. I czy te samochody są w ogóle warte swoje ceny, bo oglądałem recenzje na youtube to mercedes a180 był troche hejtowany przykładowo.
kakarottoo
Obserwowany

10 Paź 2023, 18:46

Wiesz z samochodami jest jak z kobietami nie każda każdemu będzie odpowiadała. Wygląd to co innego niż charakter :) musisz wybrać się do salonu mercedesa usiąść/przejechać się a klasą a później i30. Wtedy sam będziesz czuł i wiedział co Ci odpowiada i za co warto zapłacić a z co nie. Jeżeli chodzi o każdy nowy samochód to nikt nie powie że ich jakość jest lepsza niż kiedyś. Cóż takie czasy i nic z tym nie zrobimy :evil:
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam