Pierwszy samochód do 2 - 3 tys

06 Lut 2014, 23:36

Witam

Chciałbym was zapytać jaką maszynkę polecilibyście mi na pierwszy ogień?
Dopiero się zapisuję na kursy lecz wolałbym wiedzieć już wcześniej za czym sie rozglądać ;)
Jeśli chodzi o moje wymagania.. to zbyt wiele nie oczekuje.. nie musi mieć jakiegoś zniewalającego kopa.. ale również nie chciałbym żeby się wlekł.. coś przeciętnego.. ogółem jeśli chodzi o silnik to myśle o dieslu.. Dobrze by było gdyby był w miare bezawaryjny chociaż wiadomo że raczej większośc staruszków będzie miało jakieś mankamenty.
Przeglądając luźno allegro i ogółem obserwując ruch uliczny.. przypadł mi do gustu Fiat Punto II, ale jestem otwarty na wszelkie propozycje ;)
Truskawkowy
Nowicjusz

Auto: Poszukuję

06 Lut 2014, 23:38

Punto II nie w tym budżecie. Wogóle najpierw zrób prawko a potem szukaj auta bo typy zmienią Ci sie jeszcze setki razy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2014, 23:42

Nie mówie że jestem koniecznie nastawiony na Punto, wybrzydzać za bardzo nie będe. Chodzi o to by był w miare tani w utrzymaniu oraz niezawodny. Prawkiem sie nie ma co martwić ;)
Truskawkowy
Nowicjusz

06 Lut 2014, 23:42

Poza tym stara zasada kupna auta za kilka tyś mówi, żeby zwracać uwagę na stan nie na konkretny model/markę. Powybrzydzać to Ty będziesz mógł jak bd miał 15k :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

06 Lut 2014, 23:49

Tak jak kolega wyżej napisał :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

07 Lut 2014, 00:05

Toć nie wybrzydzam przecie :) Mówię tylko że głównie zwrócę uwagę właśnie na stan, ale dziękuje za pomoc :) :ok:
Truskawkowy
Nowicjusz

07 Lut 2014, 08:19

No to jak zdasz prawko to napisz, chętnie podrzucimy fajne oferty. :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra