REKLAMA
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu zbieram się do zakupu samochodu. Termin ostateczny dałem sobie na wiosnę tego roku. Początkowo limit miał wynosić około 17 tysięcy, ale w miarę oglądania ofert, apetyt rósł. Obecnie planuje przeznaczyć na samochód około 25 tysięcy, z możliwością powiększenia kwoty do maksymalnie 30 tysięcy, jeżeli pojazd będzie wart swojej ceny.
Jestem jeszcze młody, jeździć będę sam lub z dziewczyną. Jazda głównie po mieście, czasami pod miastem, ale wszystko na małych dystansach. Będzie to mój pierwszy samochód, więc chciałbym jeszcze zaznać trochę radości z jazdy, póki nie mam kombi, dzieciaka i kredytu
Czego szukam: hatchback lub sedan, benzyna, pojemność do 2.0l, moc minimum 140km, spalanie około 10l maksymalnie. Raczej nie planuje gazu.
Wśród samochodów, którym przyglądałem się dłużej lub krócej był: Audi A3 i TT, Corsa OPC, Mazda 3 i RX-8, Saab 9-3 i Honda Civic. Ostatecznie najbliżej mi do Mazdy 3 2.0 sedan lub Hondy Civic VIII 1.8. Który z tych samochodów lepiej się sprawdzi w moim wypadku, lub może zupełnie inny?
Pozdrawiam