Pierwszy samochód do 25 tys.

26 Paź 2012, 15:56

Witam. Mam 21 lat i zastanawiam się nad zakupem samochodu. Myślę nad sprowadzonym samochodem, lecz także rozglądając się za jakimś z polski. Aktualnie mam do wydania 25 tys. Chciałym rocznik od 2006 wzwyż. Diesel. Zeby miał ze 105 koni wzwyż ze względu na dom w górach. Moje typy są aktualnie na seacie LEON a także na FIACIE BRAVO. Myślę też na ALFA ROMEO 159 lecz nie wiem czy to dobry wybór.
didier1et
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

26 Paź 2012, 18:52

Kolega ma domek w Himalajach?
Tak na serio od wielu podróżowałem po naszych górach maluchem, potem fiatem uno, a nawet matizem i wszędzie dojechałem.
Zwróciłbym uwagę podczas zakupu na to jak autko zachowuje się na krętych górskich drogach, które często nie są w dobrym stanie, a zimą może być problem z odśnieżaniem.
Dla mnie dobrym autkiem na takie tereny jest subaru. Ale serwis do najtańszych nie należy, więc może bardziej doświadczeni koledzy doradzą coś lepszego :wink:
morcilepka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: notesik

27 Paź 2012, 10:32

Mi to na myśl odrazu przyszedł jakiś SUV :mrgreen: ale suva za 25k i jeszcze rok 2006+ to cieżko znalesc, a jak już to pewnie w kiepskim stanie.

Z tych trzech to każdy samochód ludzie sobie chwala

Alfa Romeo z silnikiem JTDM,swietny silnik, bezawaryjny ;) ale nie sądze zeby sie sprawdzil na drogach w złym stanie

Seat Leon 1.9tdi 105km albo 2.0tdi 140km to bylby chyba najlepszy wybor ;)

W Bravie ludzie mogli by Cie mylic z policja :twisted: ale po za tym to rowniez dobry samochod, chyba tez posiada silniki JTD ale to jeden z najlepszych silnikow disla ;)

Samochody nie sa duze duże i nie ma co sie spodziewac dużej przestrzeni dla kierowcy i takie tam, z pewnosc przestrzen bedzie "wystarczalna" :mrgreen:
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000