Pierwszy samochód do 3 tys

11 Wrz 2014, 10:25

Witam,

Budżet ( Do jakiej kwoty poszukujesz samochodu)
-Jak w temacie chcę zakupić samochód do 3 tysięcy,

Rejon ( Napisz z jakiego jesteś województwa, ułatwi nam szukanie ciekawych ofert)
-Mieszkam w Kielcach i chcę aby samochód był z Kielc bądź okolic

Użytkowanie ( Gdzie auto będzie użytkowane- miasto, trasa. Ułatwi nam to określenie odpowiedniej wielkości auta oraz silnika)
-Potrzebuję go do przemieszczania się z punktu a do b... dojazdów do pracy 10-20 km różnie może być nawet mniej bądź więcej

Własne potrzeby ( Podaj niezbędne wyposażenie, preferowany kolor auta itd

-Poduszka powietrzna dobrze by było jak by była wspomaganie gaz i tyle w sumie za takie pieniądze to nie ma się czego wymagać chyba.kolor najlepiej jak by był ciemny..samochód nie musi być duży nie mam dzieci w trasy od czasu do czasu jak będzie większy też to nie będzie przeszkadzać ważne żeby był w dobrym stanie zachowany egzemplarz

Wypatrzyłem kilka ofert
[link do oferty na Olx wygasł] myślę że do 3 tys to by zszedł
[link do oferty na Olx wygasł] Opis konkret :D
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] Bez gazu

Najbardziej z tych wszystkich chciałbym colta ale wezmę tego który będzie najsprawniejszy myślałem nad audi b3 passatem b4 mondeo mk1 tylko nie wiem czy samochody z tych lat będą nie za bardzo wyeksploatowane i trzeba będzie włożyć drugie tyle za ile się kupiło chociaż tak 1 tys na naprawy jestem gotowy dać w razie sytuacji dlatego za 3 nie za 4 tysiące samochód chcę kupić.

Za wszelką pomoc dziękuje jestem gotowy na wasze propozycje
ceban1992
Obserwowany

Auto: Szukam

11 Wrz 2014, 14:49

Bierz tą Sienę bo ładna
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Wrz 2014, 15:01

Bardzo dobrze napisany temat :ok:
Jeśli masz dzieci i czasem w trasę będziesz jechał to ja bym poszukał Nubiry 2.0 z LPG.
Mondeo Mk1, Passat b3/b4 też okej. Trafisz na ładny egzemplarz, Pasek b4 może być do poprawek. Nie ma co się bać starych aut jeśli są w dobrym stanie.
Tu na przykład bardzo fajna Vectra
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Wrz 2014, 17:35

Z tych które podałeś według mnie najlepiej wygląda Golf i do tego dobry silnik.
Siena niby ok ale dostała w przód (pogięta tablica rejestracyjna) i napewno nie ma 122tys (patrz fotel kierowcy i wytarta kierownica).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Co zrobić kiedy auto odmawia posłuszeństwa?
    Patrząc na samochód w pierwszym momencie zachwycamy się jego linią, doceniamy parametry silnika, cieszą nas wygodne fotele i niesamowity dźwięk wydobywający się z zestawu audio. Wszystkie te elementy wpływają na komfort ...