09 Cze 2011, 11:00
Wiekszość ludzi myśli że gaz to zło, nie wiem skąd takie przekonanie, chyba z tąd że zakładał jakiś papracz ten gaz, lub usłyszał ktoś jaką plotke i teraz powtarza.
Ja jestem posiadaczem R19. Kupiłem ją zagazowaną. Gaz w niej siedzi już 9,5 lat. Przebieg na gazie ok 110 000 km. Silnik obecnie ma 208 653km przebiegu i od strony mechanicznej silnik jest w dobrej kondycji, nie dawno byłem na badaniu cisnienia tłoków. Mam I generacje, więc jedną ze starszych i jakoś nie narzekam, różnicy mocy aż tak bardzo nie odczuwam między PB a lpg. Spalanie o 1l-2l większe mam na lpg niż na pb.
Tak więc jakby gaz był taki zły to już dawno powinien mój silnik iść na szrot i wielu innych ludzi jeźdzących na lpg.
Wracając do tematu, drogi autorze, jeśli będziesz kupował auto za 3,000zł to napewno nie na całe życie tylko na 3-5lat, tak więc ja bym brał zagazowane auto i się nie przejmował złymi opiniami bo takie są kreowane przez tych co nigdy auta nie posiadali zagazowanego, albo mieli założone u "mietka w stodole"
PS. sory za taki mały OT