Witajcie, stoję przed wyborem pierwszego samochodu. Prawo jazdy mam od 2 lat i jeździłem już kilkoma autkami, ale czas na własny zakup. Doszedłem do wniosku, że przy tak drogim ubezpieczeniu warto od razu kupić coś lepszego, niż po chwili zmieniać szrot na coś innego i ponownie ubezpieczać w przypadku np. sprowadzenia.
Czego szukam?
Szukam auta dla młodej osoby bez dzieci, w tej cenie ważne jest też dla mnie wyposażenie jak i w miarę trwały silnik, a z tym ciężko w rocznikach, które patrzę bo wtedy wprowadzano downsizing i silniki były lekko mówiąc średnio udane. Szukam auta powyżej 140-150 koników, mile widziane 5 drzwi, ale nie jest to mus.
Na celowniku mam takie autka i stąd prosiłbym o opinie na temat tych aut, ponieważ tyle się naczytałem, że praktycznie można wywnioskować, że każde z tych aut nadaje się jedynie na śmietnik i więcej będzie stało w warsztacie.
Przypominam, cena między 22-28 tyś zł, benzynka (z gazem będzie znaleźć ciężko)
1.
Audi A3 8P Sportback, roczniki 2007-2008, silnik 1.8T lub 2.0 TFSI, z navi od Audi, przód najlepiej poliftowy
Przykład :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]2. Volkswagen Sirocco 2008-2009r. 1.4TSI lub 2.0 TSI- auto odpowiadające mi najbardziej stylistycznie, lecz co się naczytałem o silnikach to głowa mała.
Przykład :
[link do mobile.de wygasł]3. Golf VI Highline
Przykład :
[link do mobile.de wygasł]Proszę o wskazówki, w które auto najlepiej zainwestować i czy to prawda co mniej więcej piszę się na ten temat w internecie.
Od razu proszę o powstrzymanie się od uwag typu "Pierwsze auto to kup grata, seicento na dojechanie" itp.
Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję, w razie jakichś wątpliwości proszę pytać.