Pierwszy samochód do 4,5 tysiąca.

07 Cze 2016, 14:17

Witajcie. Mam na imię Kamil mam 20 lat, rok temu zdałem prawo jazdy :). Przez ten rok mało jeździłem, nie miałem czym.. Chodzę do szkoły policealnej i w między czasie pracuję po kilka miesięcy w różnych miejscach.. (wciąż szukam jakiejś dobrej posady.. :/)

Szukam samochodu na mój budżet, wynosi on 4,5 tysiąca. Przypomnę że sam muszę sobie radzić w życiu, nie mam bogatych rodziców którzy udostępnili by mi samochód czy go kupili.. także proszę o zbędne komentarze. Będzie to moje pierwsze auto, dlatego nie chcę po zakupie mieć problemów z naprawami bo mnie na to nie stać.. ;(

Myślałem nad Volkswagen Polo lub Opel Corsa C. Małe przestronne auta, dla mnie w sam raz.

Czytałem że nie warto patrzeć na Golf'y bo za te pieniądze wszystkie będą dotarte i długo nie pojeżdżę.

Zależy mi głównie aby samochód był w stanie bardzo dobrym, aby miał przejechane poniżej 150 tysięcy no i żeby mało palił.. (Czyli typowe wymagania większości kierowców..)

Przy tym budżecie nie mam dużego pola do popisu także teraz jestem zdesperowany kupić cokolwiek. Chciałbym zakupić auto do dwóch tygodni.

Czy ktoś poleciłby mi jakiś samochód lub stronę z ogłoszeniami oprócz OLX i OTOMOTO?
KamilCars
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2015
Auto: Brak
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Cze 2016, 16:45

Masz 4500zł i chcesz auto w bardzo dobrym stanie z przebiegiem poniżej 150tysięcy? To daruj sobie kupno auta bo nic dobrego nie kupisz..

Ale reasumując na samo auto masz około 3000-3500zł bo reszta musi być na tzw pakiet startowy (wymiana rozrządu,oleju,filtrów itp).
O przebiegu nie będę nawet pisał bo patrzy się na stan a nie przebieg bo auto może mieć 100tysięcy i być kompletną padliną a może mieć 350tysięcy i być całkiem fajnym autem.

Corse C sobie daruj odrazu bo nic dobrego za te pieniądze nie kupisz i podejrzewam że myślałeś o silniku 1.0 czyli najgorszym motorem jaki może byc w tym aucie..

A teraz pytanie skąd jesteś to coś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Cze 2016, 22:03

Barol napisał(a):Masz 4500zł i chcesz auto w bardzo dobrym stanie z przebiegiem poniżej 150tysięcy? To daruj sobie kupno auta bo nic dobrego nie kupisz..
Matiz, Uno, SC, Dacia Logan może się trafią. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Cze 2016, 15:31

No to są wyjątkowe wyjątki :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...