Witam ponownie forumowiczów
![Wink ;)]()
. Udało mi sięodgrzebać mój temat. Tak więc trochęsięwydarzyło od mojej ostatniej aktywności i niestety Vectra Kumpla uległa zniszczeniu gdy jechał nad morze. Mówi że coś mu się zaczeło palić pod maską. Niestety zmniejszył mi się budżet do 5000 max 5500 na sam samochód plus 2000 zł odkładam na oc i ewentualne wymiany w stylu rozrząd, oleje czy klocki.
Tak więc o Vectrze poliftingowej mogę zapomnieć... Ale chyba przed liftową z początku produkcji dałoby radę kupić w nie najgorszym stanie?
Moje kolejne pytanko tyczy się Marki Rover. Ostatnimi czasy przekpuje rózne fora (międzyinnymi Roverki.pl) w celu zasięgnięcia jak największej ilości informacji odnośnie tej marki. Tylko wiecie jak to jest czytać o danej marce na forum miłośników tej marki ;P .
Generalnie interesuję się dwoma Modelami, mianowicie Rover z Serii 200 i 400.
Co mi możecie o tym powiedzieć? Rzeczywiście są takie mało awaryjne? Czytałem parę opinii że części są drogie ale to posty sprzed paru ładnych lat tak więc marka trochę sie spopularyzowała w Naszej Polsze i podobno takie informacje sąwyssane z palca.
Czytałem również o przepalaniu się uszczelki pod głowicą (tak zwany HGF) w serii silników K.
Powiedzcie mi czy W tym niestety zmniejszonym budżecie da siękupić takie Roverki w dobrym stanie i czy to w ogóle dobry wybór?
Jak to się ma w stosunku do Vectry B sprzed liftu?
Tak już męczę sięz tym wszystkim że jak się wkurze to skończy się na Corsie B
![Razz :P]()
A tak na poważnie proszę o pomoc i z góry dziękuję
![Wink ;)]()
.