Witam,
W końcu nastał czas kupna mojego pierwszego autka, jednak nie jest to takie proste jeśli sie nic o nich nie wie.
Ogladam różne ogłoszenia i patrze kategoriami tylko ile czasu miał go właściciel ( jesli mniej niż rok to nawet nie patrzyłem - nie wiem czy to dobrze ale mysle, że rok to taki czas, że gdyby mialo sie coś popsuc to juz sie popsuło i zostało naprawione), czy widać całą rejestraję ( nie wiem czy dobrze mysle ale jak mam miec problemy potem to wole tego uniknąc, nie wiem moze brał w jakiejs stłuczce czy coś), i mniej wiecej czy widac rdze na zdjeciach, ale tutaj tez nie wiem nawet gdzie dokładnie patrzeć.
Budżet to 5 tysięcy ( w porywach do 6 ale wole miec zapas w razie co jakby miało się coś stać, ale jesli samochód byłby warty to może byc te 6, oczywiscie oprocz tej kasy osobno na wymiane eksploatacyjnych rzeczy, podatek, rejestracje itd)
Z racji tego, że mam 20 lat a prawo jazdy od dwóch ubezpieczenie chciałbym wziąć na mame ( która nie miała auta od wielu lat ale przynajmniej nie bedzie miała wzwyżek- tak mi sie wydaje), więc pojemność raczej nie ogranicza.
Mieszkam w inowrocławiu i tutaj najlepiej bym chciał kupić lecz wiem ze nie ma co na siłę szukać w miescie więc myślę, że najrozsądniej bedzie tak do max 50km.
Jeździć będę głownie w mieście, do szkoły,do pracy ( o ile znajde jakąs w której będę mogł pracowac przed szkołą, ale to myśle od nowego roku) , do dziewczyny, na zakupy, do babci 40km przynajmniej raz w tygodniu i co drugi weekend wyjazd gdzieś dalej.
Z własnych potrzeb to chce napewno aby auto nie muliło. od zdania prawa jazdy przez rok jeździłem octavia II
4x4 100km coś ok. i najlepiej mi sie tym samochodem jeździło, potem przez chwile corsą jakaś starsza malutką to z racji ze wysoki jestem jedna mała dziura i głowa boli bo uderzam o dach. Potem przez rok jeżdziłem corolla z 2015 i szczerze nie podoba mi sie to auto i starsza skoda dawała lepsze odczucia z jazdy. Oczywiscie jeździłem tylko na wekendowe wypady ze znajomymi jak samochód nie był uzytkowany akurat, ale co jakies 2 tygodnie wiec zdazyłem sie przyzwyczaic do dynamicznej jazdy (oprocz corsy).
to chyba tyle, reszta mi jest bez rożnicy czy bedzie białe czy czarne, 3 czy 5 drzwiowe, duże czy małe.
Jak zamotałem to napiszcie i poprawie.
Dzięki
![Uśmiechnięty :)]()
e: Moze zeby bylo łatwiej to wrzuce pare linków które mi sie podobały
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]