REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Astra H jest ocynkowana, a robienie zaprawki nad listwą na klapie bagażnika to przypadłość wielu aut u siebie też muszę to zrobić. Punto to przede wszystkim dziury w podłodze i w progach, a to "trochę" większy problem niż na zrobienie zaprawki.szymon230397 napisał(a):Jeśli chodzi o tą rdzę, to przecież widać pod lakierem takie purchle, przynajmniej jeśli chodzi o nadwozie, drugi rok robię zaprawki w moim oplu
ja bym do tego podszedł tak:szymon230397 napisał(a):auta, które te dwie dekady znoszą lepiej to jakie? Oprócz Yaris, tej wielkości jeśli są.
pika napisał(a):Od blisko 5 lat i 40kkm jestem posiadaczem Corsy 1.4 Ecotec. Auto aktualnie ma 205 kkm przebiegu.
Oceniają to auto z perspektywy czasu uważam, że był to zdroworozsądkowy wybór na pierwsze auto do jazdy głównie po mieście. Zwłaszcza jak dla studenta. Nie jest piękne, nie jest wybitne i nie daje wielu emocji ale jak pogoni się te 90 koni to jest nawet żwawe.
Do zalet należy zaliczyć
- niskie koszty części
- brak poważnych awarii
- prosta mechanika, możliwość naprawienia usterek samodzielnie
- spora jak na klasę ilość miejsca z przodu, zwłaszcza nad głową
-Dobra jakość wykonania wewnątrz, siedziałem w nowszych i droższych autach których plastiki trzeszczały na wybojach nieporównywalnie głośniej.
Minusy
- Wysokie spalanie jak na moc i pojemność. Nie problem przekroczyć10l/100 w mieście
-Do środka przez gródź często leje się woda, trzeba sprawdzać przy zakupie czy pod dywanikami z przodu jest sucho
- Słaba przekładnia kierownicza, raz już regenerowałem a znów zaczyna się odzywać.
mike napisał(a):Astra H jest ocynkowana, a robienie zaprawki nad listwą na klapie bagażnika to przypadłość wielu aut u siebie też muszę to zrobić. Punto to przede wszystkim dziury w podłodze i w progach, a to "trochę" większy problem niż na zrobienie zaprawki.
mike napisał(a):a bym do tego podszedł tak:
Na OLX cena do 5500 (50 można spokojnie urwać), pojemność do 1.4, nieuszkodzony w promieniu 50k od miejsca zamieszkania. Auta wyglądające ok na pierwszy rzut oka wrzucasz tutaj, my oceniamy.
Nie pisz posta pod postem. Jeśli chcesz kogoś zacytować, zaznacz treść, którą chcesz przytoczyć i kliknij " w lewym dolnym rogu cytowanego postu
[quote="szybki"]szybki napisał(a):Bardzo rzeczowe
Mam rozumieć że wiesz ile było zainwestowane wcześniej, wiesz jaki styl jazdy uprawia kietowca i jaki jest stan auta obecnie...
mike napisał(a):Szymon jakbyś miał coś bliżej Katowic czy GOP, to ew mogę w tygodniu pomóc z oględzinami
mike napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-206-1-4benz-75km-5drzwi-klima-bez-rdzy-rejestracja-pl-ID6B5jph.html?