REKLAMA
Dzień dobry wszystkim,
Kiedyś już pomogliście mi wybrać pierwszy samochód dla mnie i byłem bardzo zadowolony, więc postanowiłem zasięgnąć znowu waszej rady,
Założyłem ten temat, ponieważ z dziewczyną jesteśmy na etapie poszukiwania samochodu dla niej. Zdała prawo jazdy i szuka samochodu, który będzie się nadawał do dalszej nauki, który będzie nie dużo palił i dobrze się sprawował. Dobrze też jakby nie zżerała go rdza. Z wyposażenia zależy nam na ABS, wspomaganiu kierownicy i fajnie jakby była klimatyzacja. Silnik benzynowy,
Kwota do której jest w stanie kupić samochód to +- 5000 zł.
Wstępnie po przeszukaniu internetu podobają nam się 3 modele:
1. Fiat Punto II z silnikiem 1,2 60 km lub 80 km. Ale z tego co wyczytaliśmy to ten słabszy jest bardziej trwały. Spalanie w okolicy 6 litrów też dobrze wygląda. Blacha jest podobno ocynkowana, więc to też na plus.
2. Opel Corsa C z silnikiem 1,2 75 km lub 1,4 90 km. Z tego co czytaliśmy to 1,2 jest mniej polecany, z kolei 1,4 lepiej wypada, ale ma już wyższe spalanie. Blacha podobno też ocynkowana, więc dobrze.
3. Toyota Yaris I z silnikiem 1,0 68 km. Podobno bardzo trwały silnik, mało pali. Czytaliśmy tylko, że może być w tym modelu problem z rdzą. Ale to musielibyśmy dobrze ten samochód pooglądać.
Proszę o radę za którym modelem najlepiej się rozglądać i o jakieś sugestie co do wyboru samochodu