13 Cze 2020, 19:35
Hej, szukam jakiegoś godnego polecenia samochodu z silnikiem benzynowym 1.4 - 1.6. Zdaje sobie sprawę, że ograniczony budżet nie pozwala na dużą dozę fantazji, ale zależałoby mi na roczniku co najmniej 2004, oczywiście fajnie by było coś młodszego, ale z tym budżetem będzie to trudne. Samochód głównie będzie służyć w codzienności, jak dojazd do pracy itd. Nie planuję pokonywać nim kilkunastu tys km rocznie. Nie jest to też zakup długoterminowy, w założeniu myślę żeby wytrzymał chociaż rok, a najlepiej dwa lata, a później mam zamiar poszukać czegoś bardziej na "stałe". Ważne też są koszty utrzymania, samochód będzie miał swoje lata i bez żadnego wkładu się nie obejdzie, więc zależy mi żeby części zamienne były dostępne i w rozsądnej cenie. Jeśli chodzi o wersję to bardziej byłbym skłonny ku 3-drzwiowej, ale jeśli dany model będzie 5-cio to nie będzie to problem. Przeglądając oferty samochodów znalazłem kilka propozycji m.in. Peugeota 206, Fiata Stilo, Forda Fiestę, co o nich sądzicie? Warto się którymś zainteresować czy lepiej wybrać inny model?