Pierwszy samochód... do 5000 zł

06 Lut 2008, 22:53

Witam! przymierzam się do zakupu pierwszych czterech kółek, jednak nie znam się wystarczająco na samochodach i proszę o pomoc w wyborze. Mam do dyspozycji maksymalnie 5000zł. Na oku mam opla calibre, vw golfa 3, widziałem że w tej cenie można dostać jeszcze bmw e36. Silnik maksymalnie 2 litrowy, najlepiej benzyna. Proszę o wypowiedzi właścicieli tych samochodów lub ewentualne inne propozycje
paul090
Nowicjusz

07 Lut 2008, 01:16

hmm.. dla fanów wymienionych przez Ciebie marek byłyby łakomym kąskiem. Jednakże należy spojrzeć na to poprzez rozsądek, skoro to pierwszy samochód na pewno nie chcesz by był kłopotliwy w eksploatacji. Polecam więc Hondę Civic, która na pewno nie przysporzy kłopotów a i prezentuje się dość okazale. Przykładowo:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

08 Lut 2008, 22:22

Tez jestem za Honda Civic ale v generacji tak jak ta druga u lukwicha w poscie.
Co do tamtych aut,które wymieniłes to co z tego ze mozesz kupic takiego Golfa czy BMW 3 za 5 tys skoro bedzie zajezdzony bez miłosci,lepiej kupić troszke starszy a zadbany i z lepszym wyposazeniem niż młodszy i zeby sie psuł co chwila
passek b5
Początkujący

08 Lut 2008, 22:35

a ja astre polecam mialem taka i sprzedalem pol roku temu wlasnie za 5k
bylem bardzo zadowolony
2,5 roku jazdy zero awarii :D
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Lut 2008, 22:47

Seat Toledo
Zbyszek
Początkujący

08 Lut 2008, 23:06

Na pierwszy samochód bym polecił VW Golf 3 lub Seat Toledo ( nadają sie na te pierwsze samochody) :wink: Wybór należy do Ciebie jeśli wolisz mniejsze VW a jak wiekszy to Seat Toledo :twisted:
Daroo
Początkujący

09 Lut 2008, 09:14

w tej kasie mozesz pomarzyc o golfie III :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

09 Lut 2008, 11:48

Mam znajomych, którzy mają Calibrę i Golfy III oraz Civica. Szczerze nie słyszałem jeszcze by mój kumpel miał problem z Civiciem. Z Calibrą i Golfem co chwile coś się dzieje... Ale wybór należy do Ciebie.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Lut 2008, 14:58

Może takie auto Cię zainteresuje
Nexia to dobra oferta jako auto za kwotę 5000 PLN moim zdaniem. Może Skoda?:
Zbyszek
Początkujący

12 Lut 2008, 22:35

Najbardziej podoba mi się właśnie calibra, co do daewoo i skody to niestety nie... w rodzinie mam i to i to i niestety są to awaryjne samochody. Toledo też jest niezłe ale wygląd mi nie odpowiada. Za co civic i astra są interesujące. A jak jest z częściami do tych aut, łącznie z calibrą?
paul090
Nowicjusz

13 Lut 2008, 11:54

paul090 napisał(a):Na oku mam ..., vw golfa 3...

myśle, że sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie =]

+ uważam, że popełniasz błąd rozumując, iż twoim znajomym calibra się nie psuje, to znaczy, że ty też nie będziesz miał problemów z nią.

VW jest na każdą kieszeń. Możesz wybierać spośród różnych egzemplarzy. Nie wiem jak z calibrą.
jazda
Nowicjusz

14 Lut 2008, 22:38

Polecam:
Volkswagena GOLFA
tylko uważaj na wersje rabbit!!
majasportomoto
Nowicjusz

Miejscowość: Kasinka Mała

14 Lut 2008, 23:03

heh;/ ja tez szukam pierwszego samochodu. Jestem wstanie poświęcić do 12.000 ale gdyby było warto do 15.000. Co dla mnie najważniejsze to drzwi - koniecznie 4, elektryczne szyby, mało pali i dobry na warunki miejskie (korki). Nie znoszę małych samochodów typu seicento lub matiz. Chciałabym żeby miał dobry zryw:) No i gdzie kupić, już kilka dni przeglądam oferty na allegro ale tyle tu tego;/
Szop
Nowicjusz

01 Wrz 2010, 20:43

Szop napisał(a):heh;/ ja tez szukam pierwszego samochodu. Jestem wstanie poświęcić do 12.000 ale gdyby było warto do 15.000. Co dla mnie najważniejsze to drzwi - koniecznie 4, elektryczne szyby, mało pali i dobry na warunki miejskie (korki). Nie znoszę małych samochodów typu seicento lub matiz. Chciałabym żeby miał dobry zryw:) No i gdzie kupić, już kilka dni przeglądam oferty na allegro ale tyle tu tego;/

Za 15 000 pln polecam Ci BMW E36. Za 15 000 pln kupisz już bardzo zadbany egzemplarz.

Co do auta za 5000 pln. Dlaczego zakładacie że auto za 5000 pln musi być jakimś gruchotem? Dlatego również polecam BMW za 5 tyś zł.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez aleksandra1986, 01 Wrz 2010, 20:51, edytowano w sumie 1 raz
aleksandra1986
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Wrz 2010, 20:45

Brawo, patrz na daty.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)