Pierwszy samochód do 6500 zł [Seat, Fiat, Opel]

17 Cze 2017, 20:04

Witam,
jako, że niedawno zdałem prawo jazdy, to czas się za czyś rozejrzeć. Dysponuje kwotą około 6500 tys, i nie chce raczej jej nadciągać. Interesuje mnie ekonomiczna wersja, więc raczej samochód będzie zagazowany (Nie musi być w cenie, wziąłem na to poprawkę). Z tego co widziałem w tej cenie można znaleźć Seata Ibize III, ale nie wiem jak to jeździ i jak z awaryjnością, bo rzadko się widzi samochód inny niż niemiecki na naszych drogach. Drugą opcją jest Fiat Stilo, ale elektronika w nim jest chyba wszystkim znana. Ostatni jest Opel Astra G, chociaż w tej cenie można znaleźć tego Seata przynajmniej 3 lata młodszego i który wygląda nowocześniej, więc to raczej ostateczność. Liczę na porady ;)
rakso147
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 0- 0-1999
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,6 103KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

17 Cze 2017, 20:12

Ani Ibizy ani Stilo nie dostaniesz w tym budżecie poza tym Stilo to kapryśny model.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Cze 2017, 20:22

Pierwsze z brzegu ogłoszenia, myślę, że coś się znajdzie (Z tych 4 stówek ponad budżet pewnie można coś stargować ;) )
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rakso147
Nowicjusz

17 Cze 2017, 20:39

Nieee noo, jak są w ogłoszeniach za 6k to nie ma o czym gadać, świetny wybór :roll:

1.2 nie jest dobrym silnikiem, a handlarz nie sprzedaje aut charytatywnie.
Inna sprawa, że w tym budżecie nie należy upierać się przy jednym modelu, bo nie kupisz nic przez ruski rok (polski rynek jest jaki jest i tego nie zmienisz nieważne jak mocno byś chciał)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

18 Cze 2017, 10:53

Po raz kolejny wychodzi na to że my moderatorzy się kompletnie nie znamy na cenach aut.. :roll:

Człowieku byłeś oglądałeś te auta czy tylko sugerujesz się linkami? Bo jak na razie to wątpie w to pierwsze.. kolejna sprawa to tak jak przedmówca wspomniał,handlarz to osoba która musi zarobić na aucie więc pomyśl za ile go wcześniej kupić i w jakim musiał być stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Cze 2017, 14:14

Dałem tylko przykład, masz racje, nie oglądałem tych aut, bo nawet nie wiem co chce kupić, dlatego napisałem tutaj. Stan wizualny to akurat jestem w stanie sam ocenić, interesuje mnie bardziej, tak jak napisałem, awaryjność i ogólnie jak dany model funkcjonuje. Dałem te samochody z tego względu, że w miarę jakoś wyglądają w porównaniu do tych "Gólfów" czy innych Audi 80, które zazwyczaj cierpią na przypadłość wiejskiego "tjuningu".
rakso147
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

18 Cze 2017, 15:01

Barol napisał(a):Po raz kolejny wychodzi na to że my moderatorzy się kompletnie nie znamy na cenach aut..

Człowieku byłeś oglądałeś te auta czy tylko sugerujesz się linkami? Bo jak na razie to wątpie w to pierwsze.. kolejna sprawa to tak jak przedmówca wspomniał,handlarz to osoba która musi zarobić na aucie więc pomyśl za ile go wcześniej kupić i w jakim musiał być stanie.

Wszystko fajnie, tylko piszesz o cenach że za niskie w odniesieniu do Ibizy 1,2 60 koni 14 letniej segment B a nie dawno twierdziłeś że da radę kupić Audi A3 1,8 125 koni za 3 tys bo ktoś tam ma i jeździ.
To ile taka ibiza ma kosztować 15 tys? za tyle to już dobre 1,9 tdi albo 1,8T FR
Moim zdaniem ibiza prywatna i Stilo spokojnie do obejrzenia i to mogą być auta całkiem ok, chociaż 1,2 silnik w Ibizie bez szału.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

18 Cze 2017, 20:56

Za 2 dni wrzucam do netu moje prywatne Stilo z sekwencją lpg,klimą z 1,6,granatowy 5 drzwi. Jak będziesz zainteresowany to pisz na priv. :) Jest na pewno w lepszym stanie niż to z linku...Jest w moich zdjęciach pod avatarem na 2 fotkach.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

19 Cze 2017, 14:39

Pionek napisał(a):Wszystko fajnie, tylko piszesz o cenach że za niskie w odniesieniu do Ibizy 1,2 60 koni 14 letniej segment B a nie dawno twierdziłeś że da radę kupić Audi A3 1,8 125 koni za 3 tys bo ktoś tam ma i jeździ.

tak jak ktoś w tamtym temacie napisał trzeba mieć trochę szczęścia a ja nawet nie popatrzyłem na silnik w tej Ibizie co nie zmienia faktu że to dupiaty motor.
Barol
Awatar użytkownika