Pierwszy samochód do 7,5k z LPG

16 Wrz 2017, 01:10

Witam
Poszukuje swojego pierwszego samochodu, tanego w eksplatacji z LPG do 7,5k (wraz ze wszystkimi opłatami, ewentualnym ubezpieczeniem jeśliby się kończyło itd). Autko służyłoby głównie do dojazdu na studia, około 60km w jedną stronę, czasami krótki dojazd ze stancji na uczelnię.

Chciałbym, żeby samochód był przede wszystkim bezpieczny, mało awaryjny (a najlepiej bezawaryjny :) ), posiadał klimatyzację, był w miarę dynamiczny, że jak przyjdzie wyprzedzić jakiegoś załadowanego po brzegi TIR-a to nie zajmie mi to 5 minut :P, wygodny i żeby jakoś wyglądał, oczywiście jak na dostępny budżet :)
Pojemność najlepiej 1.6, żeby ubezpieczenie mnie nie zjadło :)

Oferty jakie znalazłem
[link do oferty na Olx wygasł] czytając poprzednie tematy zauważyłem, że dużo osób polecało Bore jako mało awaryjne. Co możecie powiedzieć o stanie dokładnie tego samochodu z linku i jak z dynamiką?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wydaje się, że właściciel dbał o samochód, ale trochę dziwne wydaje mi się, żeby sprzedawać samochód zaraz po remoncie silnika, czyżby naprawa źle wykonana?
[link do oferty na Olx wygasł] ten trochę większy silnik niż zakładałem na początku bo 1.8 i od handlarza, ale pomimo tego co myślicie o tym konkretnym egzemplarzu? Zaciekawił mnie climatronik w tej cenie
No i ogólnie co możecie powiedzieć o a3? Bo z wyglądu fajny samochód, a jak z jego awaryjnością i znoszeniem gazu?

Nie pogardziłbym jeszcze jakbyście pomogli mi z wyborem auta podrzucając jakieś linki z podkarpacia i lubelskiego :)
dawidex7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2014
Auto: Nie mam

16 Wrz 2017, 15:12

Bora już nieaktualna.
A3 1.8T szukaj bezpośrednio od właściciela bo ta z linku od handlarza więc coś musi być na rzeczy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Wrz 2017, 16:06

Barol napisał(a):A3 1.8T szukaj bezpośrednio od właściciela bo ta z linku od handlarza więc coś musi być na rzeczy.

tez jestem zwolennikiem ogłoszeń bezpośrednich ale w 15-20 letnim aucie to już nie ma znaczenia i nie warto iść takim tokiem myślenia, wiekszosc aut i tak była sprowadzona i zakupiona od handlarza jak nie przez poprzedniego to wczesniejszych właścicieli
neo1977

19 Wrz 2017, 13:32

a co z ta a3 1.6, bo nic nie napisaliscie o niej a zauważyłem, że sprzedający ponowił ogłoszenie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dawidex7
Nowicjusz

19 Wrz 2017, 14:36

Audi A3 1.8T nie będzie tanie w naprawach, tym bardziej mając lat 15 lub 20, o tym możesz zapomnieć, Budżet pozwala Ci na zakup wersji 1.6 lub 1.8 i właśnie tą proponuję.
MdmParts
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

19 Wrz 2017, 18:14

A czy mógłby się wypowiedzieć ktoś, jeśli chodzi o ten samochód z linku co dałem wyżej? Nie znam się na samochodach, ale myśląc zdroworozsądkowo dziwnym wydaje mi się, żeby sprzedawać samochód, w którym był dopiero co naprawiany silnik?
dawidex7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Type B - 120 lat modelu
    Sztywny dach nadawał samochodowi zaskakujący wygląd jak na dzisiejsze normy. Był prawie równie wysoki co długi. Nadwozie miało długość 1,9 metra (czyli o 50 cm mniej niż nowoczesne Renault Twizy) i imponującą wysokość ...

19 Wrz 2017, 19:17

zaś z drugiej strony niemal niemożliwym jest sprzedaż 20 letniego auta z niesprawnym silnikiem :twisted:
neo1977

19 Wrz 2017, 22:51

To Audi pachnie gruzem - jakiś dziwny tjuning, zdjęcia zrobione na odwal się
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

20 Wrz 2017, 11:59

Zgadza m się, już na samych zdjęcia wygląda na bardzo zmęczone życiem i na Twoim miejscu odpuściłbym opcję 1.8T w budżecie do 7k bo to proszenie się o kłopoty, można wybrać zdecydowanie lepiej.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

20 Wrz 2017, 16:14

Też bym odpuścił,według mnie ktoś kupił,pojeżdził ale auto zaczeło się sypać i teraz chcę się pozbyć problemu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012