REKLAMA
Witam serdecznie użytkowników.
Tak jak w temacie poszukuje swojego pierwszego samochodu. Mam 8 tysięcy jednakże jeżeli byłaby jakaś mega okazja to do 9,5k spokojnie można pogmerać.
Poszukuję raczej hatchback ewentualnie sedan. Koniecznie 5 drzwiowy.
Myślałem o silniku benzynowym+ewentualnie LPG.
Po tym temacie: czy-na-pewno-stac-cie-na-diesla-vt88824.htm (chwała Ci za napisanie tego) stwierdzam, że dla mnie odpowiedni będzie właśnie benzyniak ponieważ dziennie pokonuje około 30km. 13km do szkoły w tym 4km w mieście i na odwrót. Czasami większe przejazdy ze znajomymi nad wodę czy tam domki ale to może raz na miesiąc.
Jestem z Podkarpacia, dokładnie z Rzeszowa jednakże jeżeli będzie taka możliwość i jakaś mega okazja to przejechać do 200km poza podkarpacie mogę.
Myślałem już o Seacie Leonie, Audi A3, jakiś Golfik lub nawet raz na forum zobaczyłem w takich cenach BMW e46 jednakże wszyscy mi odradzają na początek taką maszynę ze względu na napęd na tył.
Chce auto, które będzie wizualnie dobrze wyglądało, tak "młodzieżowo". Nie chce jakiegoś "dziadkowozu" bądź "kobietowozu"
Co sądzicie także o Oplu Astrze G? Mój kolega ma i mocno poleca, osobiście też mi to auto pochodzi do gustu. Nie jest jakoś bardzo duże oraz wizualnie nie najgorzej
Liczę na Wasze propozycje i dziękuje z góry za pomoc!
Trzymajcie się!