Pierwszy samochód --> do 9 tys. (włącznie z ew. rejestracją)

21 Paź 2012, 12:10

Witam !
Chciałbym Was zapytać o propozycję jakiegoś auta w cenie do ok. 9 tysięcy złotych (w tym ewentualne koszty rejestracji, OC idzie z innego budżetu :) ) . Chociaż to ma być moje pierwsze auto, może być w automacie, troszkę już wyjeździłem na innych autkach, więc nie będzie później problemu na manualu 8)
Co do jakiś wymagań ? Fajnie byłoby mieć klimatyzację i wspomaganie kierownicy (ba, w sumie to ostatnie to konieczność :D ) . Przez pierwszy rok dobrze byłoby nie robić w samochodzie wielkich remontów, a jeżeli to konieczność - budżet musi mieć to na uwadze.
Trzeba podać jakieś propozycję. Myślałem nad dieslem, ale dalsze wyjazdy szykują się raz w tygodniu, przez resztę raczej to będą wypady +/- 30 km, więc chyba wybiorę zestaw benzyna/benzyna + LPG.
Na oku miałem jak dotąd takie auta :
1)Hondę Civic : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oraz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2)Peugeota 206 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł],
3)Clio [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4) Fieste [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co możecie mi powiedzieć na temat tych samochodów? Może macie jakieś uwagi, propozycję innych samochód ( jeśli tak, to z okolic Nowego Sącza byłoby idealnie :D )

Dzięki z góry.... ;)
miros501
Nowicjusz

Miejscowość: Nowy Sącz
Prawo jazdy: 25 05 2012