Pierwszy samochód do max 25 tys

19 Lip 2007, 09:20

Witam!

Poszukuję uzywanego (max 5 lat) autka. fajnie jakby to byl diesel i przejechane mniej niz 100 000 km, min. 2xairbag, za max 25000zł (moze byc mniej:)

myslałem intensywnie nad Astrą II : [link do Gratka wygasł]

oraz Fabią, chevr lacetti itp ale nie wiem na co sie zdecydowac.

dzieki za pomoc
lathael
Nowicjusz

19 Lip 2007, 09:35

A zastanawiałeś się naprzykład nad autkiem Honda Prelude wiem ,że jest dosyć stare ale to jest tak jakbyś kupił 2 lentniego fiata.Taka jakość...Jeżeli chodzi o wyposażenie takiego autka to ma wszystko pogrzewane siedzenia,el.lusterka i te wszystkie bajery...Noi jest coś chyba o co każdy by sie pokusił 150 +/-KM :PWięc jest to bardzo silne auto
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Popatrz naprzykald na ten egzemplarz czyż to nie jest piękne :P?Ten akurat ma 160 KM jest to auto które bym chciał mieć no ,ale mój wiek niepozwala na prowadzenie samochodu mającego 160 Km :P
PzdR
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

19 Lip 2007, 09:51

autko całkeim fajne ale ja potrzebuje samochodu dla początkującej rodziny:) i dojazdów do pracy.
lathael
Nowicjusz

19 Lip 2007, 10:44

No to z tych samochodów które tu wymieniłeś to polecałbym astre II :)
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

19 Lip 2007, 16:11

Astrę z silnikiem 1.7 DTI nie wiem czy polecałbym, bo ten silnik jest za słaby. Jednostki wysokoprężne 1.7 mają o mocach 68 KM, 75 KM i 80 KM, więc dynamika jest przeciętna, choć są oszczędne. W tym ogłoszeniu Astry nie podobają mi się białe zegary, bo źle wyglądają. (czarny kształt). Może polecałbym coś innego np. Astrę II z silnikiem 2.0 DTI 100 KM z bezpośrednim wtryskiem paliwa.
Motor 2.0 DTI jest dynamiczny przy niewielkim spalaniu

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

19 Lip 2007, 16:43

autko całkeim fajne ale ja potrzebuje samochodu dla początkującej rodziny:) i dojazdów do pracy

Wiesz, jeśli masz małe dziecko to nie zapominaj o tym, że ono urośnie i będzie o jedną czy nawet dwaie torby więcej do rodzinnych wyjazdów.

W innym poście "Co wybrać" poradziłem koledze A4, ten sam rocznik co ta astra 1999, autko dobre, które posłuży ci pare lat i jak dla początkującej rodzinki to nawet za dużo, ale na porzyszłość się przyda.

[link do oferty na Allegro wygasł][/url]

Tylko ze ono ma troszkę wiekszy przebieg niż oczekujesz :?
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objawy uszkodzenia turbosprężarki
    Obecnie niemal każdy samochód z silnikiem diesla jak i benzynowym wyposażony jest w turbosprężarkę. Ma ona na celu zwiększenie ilości powietrza doprowadzanego do cylindrów a co za tym idzie zwiększenie jego mocy. Niestety ...

04 Sie 2007, 11:41

Ja też zastanawiam się nad kupnem astry II w kombiku, i jeśli miałbym polecić z doświadczenia, to lepiej kupić z dwulitrowym silnikiem. Ale w tej samej cenie może lepiej kupić np V40?? Wiadomo że wtedy autko będzie starsze, ale volvo to lepsze autko.
marlon23
Nowicjusz

Miejscowość: RUDNIKI

31 Sie 2007, 06:02

dalej nie wiem co kupic:) ostatnio zainteresowałem sie honadmi civic i toyotami corolla.

jak myslicie czy ta oferta jest cos warta? -> [link do Gratka wygasł]

albo -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez lathael, 31 Sie 2007, 09:13, edytowano w sumie 1 raz
lathael
Nowicjusz

31 Sie 2007, 06:13

:shock: Typowe, współczesnego Polaka patrzenie na życie... :oops: Takie zmiany kolejnych aut wprowadzają tyle zamęt, ile nawet odrobinę niechęci u czytających. Ja osobiście skłaniałbym się ku mercedesom; duże to, dobrze posadowione na jezdni...O szczegółach dopowiedzą zapewne pasjonaci marki :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

31 Sie 2007, 09:12

>>kardio

jak auto bedzie dobre to wygląd gra drugorzędną role.
jaki zamet? po prostu szukam informacji o tej hondzie i toyocie, czy warto je jeszcze brac pod uwagę poza autami wymienionymi wczesniej.
lathael
Nowicjusz