REKLAMA
Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich.
Proszę o pomoc w wyborze. Szukam bezproblemowego, taniego w eksploatacji samochodu w przedziale cenowym 8-13 tys. Nie zależy mi specjalnie na osiągach auta, ważniejsze są dla mnie niezawodność i tania eksploatacja. Obszar poszukiwań to mazowieckie. Ma to być samochód na wyjazdy raczej weekendowe, ponieważ do pracy dalej będę dojeżdżał komunikacją. Zdarzą się tygodnie, kiedy będzie stał na parkingu, raczej będzie używany 2-3 razy w tygodniu. Nie wykluczam jednak, że może się przydarzyć również delegacja, co będzie oznaczało dalekie przejazdy co tydzień. Słowem - samochód jeśli chodzi o użytkowanie uniwersalny.
Jeśli chodzi o moje preferencje. Chciałbym jeździć na gazie, czyli albo kupić auto zagazowane, albo samemu zagazować. Z wyposażenia najbardziej zależy mi na klimatyzacji. No i bardzo ważna sprawa, żeby wizyty u mechanika nie nadwyrężały za bardzo budżetu, tanie części itp. Jeśli chodzi o wygląd to nie mam konkretnych preferencji, najbardziej podobają mi się proste kształty - Astra, Fabia, Octavia, Focus itp. Hatchbacki, Sedany, tylko bez kombi.
Poniżej kilka samochodów, nad którymi się zastanawiam, proszę o oceny i ewentualne propozycje.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]