Pierwszy samochód - maks do 11 tyś. zł

14 Gru 2011, 21:59

Witam! Poszukuję jakiegoś dobrego auta maksymalnie do 11.000 zł. Dobrze by było gdyby auto miało małe spalanie i wystarczyło na jakiś czas.
Zainteresowany jestem autami:
Opel Astra II
Honda Civic V
VW Golf IV
Liczba drzwi najlepiej 4/5, pojemność maks do 1.6

Co sądzicie o tych samochodach? Czy wybrać całkowicie inny? Proszę o opinie i porady.
Dzięki i pozdrawiam :)
Arass098
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 10 2011

14 Gru 2011, 22:38

Ja na twoim miejscu bym brał golfa w 1.4 albo w 1.6, bo nie do wszystkich aut części masz tak tanie i wszędzie dostępne a w golfie masz. Poza tym do silnika 1.6 możesz nawet gaz sobie założyć bo do 1l.4 nie polecam o słyszałem coś o skaczących obrotach
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

15 Gru 2011, 10:49

Najbezpieczniejszym wyborem wydaj mi się astra,golf może byc zajechany...A civic V ma byc za 11tys?Czy to jakis błąd?
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

15 Gru 2011, 20:20

Pomyliłem się z tą Honda Civic to błąd. Czyli jednak zdecydować się na Opla Astre II? Czy może rozglądać się jeszcze za innymi?
Arass098
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 10 2011

15 Gru 2011, 20:43

No moim zdaniem tak ponieważ większosc vw na naszym rynku to wypicowane szroty,więc astrę będzie łatwiej znalezc w lepszym stanie ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...
    Luksusowe SUV-y - które są najtańsze w utrzymaniu?
    Portal analityczny Kelley Blue Book przyjrzał się luksusowym SUV-om, które są najtańsze w zakupie i utrzymaniu w skali pięciu lat. Chociaż badanie przeprowadzono z myślą o amerykańskim rynku, zwycięzcami aż trzech ...