Pierwszy samochód max 5000.

08 Paź 2016, 13:50

Witam wszystkich jestem tu nowy i od razu chciałbym prosić was drodzy koledzy o pomoc :D. Więc tak, ostatnio zdałem prawo jazdy i w związku z tym, aby móc teraz jeździć swoim samochodem :naughty: chciałbym kupić coś własnego i taniego w utrzymaniu. Zacznijmy od tego, że budżet jest yyy... skromny :lol: około 5 tysięcy złotych, oczywiście im mniej tym lepiej. W ciągu roku będę pokonywać około 18 tysięcy kilometrów głównie poza teren zabudowanym. Chciałbym aby samochód był wyposażony w podtlenek gazu co doda mu sportowego charakteru :lol: :lol: :P i pozwoli trochę zaoszczędzić :ok: Od samochodu wymagam aby był tani w utrzymaniu, w miarę możliwości się nie psuł. Z wyposażenia potrzebuje fotel, kierownicę i trzy pedały. Nie chciałbym tylko czegoś w stylu seicento, uno, tico czy matiza ponieważ mogę głową czyścić podsufitkę. Samochodu szukam w mojej mieścinie czyli Zawierciu z zapasem 30 kilometrów w różne strony :lol: Poniżej podaje przykładowe ogłoszenia które mnie zainteresowały:
[link do oferty na Olx wygasł]
MotoStaRrt
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 09 2016
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: nie mam

08 Paź 2016, 14:06

1.Komis z Poręby sobie odpuść,szkoda nerwów a poza tym silnik 1.4 do Lanosa się nie nadaje.
2.Nie wygląda żle,można obejrzeć,sądząc po tablicach długo w jednych rekach.
3.Ok obejrzyj.
4.Jak wyżej,też można zobaczyć.
5.Świeży gaz i dość ładny,również obejrzyj.

Ja teraz z racji tego że mam dużo wolnego czasu to przeglądam ogłoszenia na bieżąco i wczoraj wpadło mi w oko ciekawe ogłoszenie i gdyby nie to że jestem trochę uziemiony dziś jechałbym to oglądać no ale siła wyższa..
Link [link do oferty na Olx wygasł]
jeśli to prawda co piszę sprzedający to się bardzo opłaca.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Paź 2016, 14:25

Racja, ta 80 wydaję się być bardzo ciekawe i sprzedający wygląda na to, że wie co posiada, ciekawi mnie tylko jak z dostępnością części do tego samochodu. Z linków które podałem chyba w pierwszej kolejności zobaczę meganke, wydaję mi się najlepiej utrzymana. Jeśli ktoś mógłby podać jakieś propozycje ogłoszeń będę wdzięczny :yes:
MotoStaRrt
Nowicjusz

08 Paź 2016, 15:01

Jak jesteś z Za-cia to wybierz się na Paderewskiego na wysokości Bajki (parking równoległy w stronę Za-cia), tam często stoją auta z kartkami, czasem bardzo fajne.
Ew na parkingu na ulicy od Paderewskiego właśnie w stronę Gim 3 (bodaj Skłodowskiej Curie). Niedawno był tam fajny Lanos w gazie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

08 Paź 2016, 15:32

Przejeżdżam tam codziennie wiec mogę się zatrzymać jak będzie coś ciekawego, choć w sumie tam i tak zazwyczaj stoi się w korku więc można poczytać z samochodu :lol:
MotoStaRrt
Nowicjusz

08 Paź 2016, 18:22

Nie ma problemu z częściami do Audi :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stylowy kabriolet
    Nazwa kabriolet pochodzi z języka francuskiego i podobnie jak w przypadku coupé, pierwotnie odnosiła się do wozów ciągniętych przez konie. Kabrioletem nazywano jednoosiowy lekki powóz z opuszczanym dachem. ...