Witam wszystkich bardzo serdecznie
![Uśmiechnięty :)]()
Niedawno zdałem egzamin na prawo jazdy i chciałbym zakupić swój pierwszy samochód. Kilka wieczorów spędziłem na przeczesywaniu internetowych zasobów związanych z motoryzacją, i przyznaję bez bicia, jestem nieco zagubiony w mętliku parametrów, wersji itp.
Budżet mam ograniczony do 10000 PLN, więc cudów nie oczekuję. Potrzebuję samochodu głównie do jazdy po mieście. Dobrze by jednak było żeby autko nie bało się dłuższych dystansów. Nie mam „duszy rajdowca” jednak chciałbym żeby silnik był w miarę żwawy i dynamiczny. Dodam jeszcze, że mieszkam w Krakowie.
Rozważam kilka możliwości, którymi chciałbym się podzielić i zapytać o opinię (kolejność przypadkowa):
Renault Clio:
Peugeot 206:
[link do Tablica wygasł]Citroen Saxo:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Nissan Almera:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Honda Civic:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Mam też na uwadze Mitsubishi Colt (z rocznika ok. 2000), Alfa Romeo 147 oraz Rover 25. Temat Rovera i Alfa Romeo był już wielokrotnie wałkowany na tym forum, więc nie będę przynudzał pytaniami o awaryjność, dostępność części itp.
![Wink ;)]()
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi na temat umieszczonych powyżej samochodów. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje. Być może są inne samochody warte uwagi, które przez nieznajomość tematu, pominąłem.
Dziękuję i pozdrawiam
Tomasz