Pierwszy samochód peugeot 306 - prosze o porade

16 Lut 2009, 20:28

witam wszystkich

zamierzam kupić mój pierszy samochód, upatrzyłem sobie peugeota 306
[link do Gratka wygasł]
prawojazdy mam juz bardzo długo ale wcześniej mnie nie było stac na samochód. a na pierwszy samochód chciałem coś małego i niedrogiego.
jutro jade go obejrzeć. na zdjeciach widać że lewe przednie drzwi sa nieco ciemniejsze, możliwe że był puknięty. pytanie tylko czy drzwi wymienili w całosci czy poprostu był kiepski lakiernik. jak szukałem po necie to ten francuz ma całkiem niezłe opinie. podobno głosno chodzą więc na to mozna lekko przymknąć oko. a teraz pytanie na co jeszcze zwrócić uwage w tym modelu, i nie kupić złomu żeby mi po miesiącu sie nie rozpadł.
strzelba
Nowicjusz

16 Lut 2009, 20:39

Strzelba strzelasz pytaniem o dobry samochod,mało kto wie ,że od golfa nic gorszy nie jest! :o Silnik,jesli to tylko Diesel1.9TD serii XUD,nie zapomnij a z benzyniaczkow 2l benzyna!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Lut 2009, 09:36

PhantomASA1 napisał(a):Silnik,jesli to tylko Diesel1.9TD serii XUD,nie zapomnij a z benzyniaczkow 2l benzyna!

Troszke nie zrozumiałem tego zdania.
Dzis jeśli uda mi sie wyrwać spracy to go obejrze, ocenie i opisze tutaj
strzelba
Nowicjusz

22 Lut 2009, 23:05

Też nie kapuje tego zdania... I jak tam samochodzik???
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

23 Lut 2009, 10:43

Niestety nie udalo mi się jeszcze go obejrzeć. Byłem tam raz, ale akurat go nie było bo jego własciciel go wziął na pare dni, bo drugi samochód ma w naprawie. Nie wiem czy w tym tygodniu dam rade go obejrzeć, bo głównie do 18 bede robił.
strzelba
Nowicjusz

23 Lut 2009, 12:51

Chodzi o to,że silniki produkowane są w seriach,kazda modyfikacja zmienia serię.Najbardziej udana seria silników Diesla Peugeotów 306 to seria XUD i modeli z tymi silnikami należy szukać!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Największy pakiet mocy: silnik - Audi RS 6 Avant
    Jednostka napędowa 4.0 TFSI montowana w nowym Audi RS 6 Avant rozwija 441 kW (600 KM) mocy oraz moment obrotowy 800 Nm dostępny w wysokim zakresie od 2100 do 4500 obr/min. Od 0 do 100 km/h to sportowe kombi rozpędza się w ...

23 Lut 2009, 22:26

a ja wyraże swoje zdanie na ten temat i powiem że 1.6 na gazie też sobie radzi całkiem nieźle.gaz 3 letni.kuzyn leciał nim 190 mial troche miejsca do podlogi ale nie wiem czy wiecej dal by rade.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

24 Lut 2009, 09:32

Uwagę trzeba zwrócic w szczególnosci na stan tylnego zawieszenia i sprawdzic jego stan w warsztacie.Dodatkowo stan delikatnych tylnych łożysk.
Ogólnie jak na Peugota to niezłe auto.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2009, 20:08

coś tam było z tym zawieszeniem.jak sie nie myle to trzeba uwage zwrócic na tylną belke.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

02 Mar 2009, 09:44

w końcu w piątek udało mi sie je obejrzeć. samochód calkiem, całkiem. mankamenty to:
- rdza na progu pod tylnymi drzwiami, podejrzewam ze ktoś lewarek podłożył w nieodpowiednim miejscu i troche sie wygieło
- pompka od spryskiwacza troszke szwankuje
- centralny zamek zamyka czasem tylko drzwi od strony kierowcy, trzeba sprawdzać po zamknieciu, albo zakmnąc drzwi od strony kierowcy
- troche piszczy ten plastik od klapy bagażnika
- silnik troszke głośno chodzi, ale czytalem ze 306-tki tak maja

troche roboty z nim bedzie bo go kupilem. musze przyznać że jak na pierwszy samochód za taka cene to nie jest zły.
strzelba
Nowicjusz

02 Mar 2009, 15:29

No to powodzenia i oby się kulał! :lol:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Gru 2009, 17:05

PEUGEOT 306 to samochodzik jeszcze ktory nie jest opakowany elektryka i jest godny do kupna szukaj auta zadbanego i z realstycznym przebiegiem pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

20 Gru 2009, 17:53

Łukaszek napisał(a):PEUGEOT 306 to samochodzik jeszcze ktory nie jest opakowany elektryka i jest godny do kupna szukaj auta zadbanego i z realstycznym przebiegiem pozdrawiam

Auto jest już zakupione...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin