witam...ja mialem podobny problem jak kiedys zakupilem pierwsze auto...wlasnie z tym wysokim ubezp[ieczeniem OC...
Ja poprostu na umowie kupna wpisalem dziadka ktory mial 60 % znizki i tak od bmw 520 placilem jakies 480 zł na rok..a ja bylem jako wspolwlasciciel...i tak lecialy mi znizki a ponadto placilem bardzo malo za ubezpieczenie
Nie bierz pod uwage ze jak bedziesz mial wypadek to rodzicom poleca znizki..a skad wiadomo ze odrazu bedziesz ten wypadek mial czy tam stłuczke..a jezeli juz nawet bedziesz mial to tych znizek zabiora z 10%....i tak ci sie to oplaca bo zamiast 1800zl zaplacisz za ubezpieczenie np 800zl(zalezy w jakiej firmie ubezpieczysz)..ja proponuje ci samo OC i jak ja szukalem to znalazłem taka firme jak INTER_RISK tam bylo najtaniej..
Słyszalem takze od kolegi ze auto kupil na siebie nie majac 25 lat skonczonych czyli placil wyzsza stawke i to bylo jego 1 auto i z tego co mowil w dowodzie rejestracyjnym jest tylko on wpisany a jego ojciec uzyczył mu tylko swoich znizek..i tez placi duzo mniej...tak ubezpieczyl w
PZU z tego co wiem..ale niewiem czy tak jest w PZU i czy w innych ubezpieczalnich jest podobnie ..musialbys popytac..pzdr