Pierwszy samochód - Prośba o opinie

11 Lut 2018, 17:26

Witam
Właśnie staję przed wyborem kupna swojego pierwszego samochodu. Na obecną chwilę posiadam środki bliskie 8000 zł, ale musi jeszcze starczyć trochę pieniędzy na ubezpieczenie.
Chciałbym aby było to auto ekonomiczne, tanie w eksploatacji, dobrze byłoby też gdyby jazda nim była komfortowa i nie ukrywam, że zależy mi na tym aby to auto było w miarę stylowe.
Najwięcej zastanawiałem się nad Peugeot 206. Wydaję mi się że samochód ten posiada wszystkie wyżej wspomniane cechy i jestem ciekawy opinii użytkowników którzy mieli już doświadczenie z tym wozem: jakie są jego zalety/wady i czy byłby to dobry wybór?
Przeglądając oferty sprzedaży natrafiłem na taką najciekawszą według mnie (mieszkam w okolicach Torunia), co o tym sądzicie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Będzie to mój pierwszy samochód, dlatego wolę poznać opinie i porady forumowiczów przed zakupem, ewentualnie proszę o propozycje innych modeli, jeśli ktoś zna jakieś ciekawe nadające się na pierwsze auto :)
Ostatnio edytowany przez Mily555, 11 Lut 2018, 18:25, edytowano w sumie 1 raz
Mily555
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 05 2017
Auto: Nie mam

11 Lut 2018, 17:53

Szkoda pieniędzy na 206 i poza tym ten model nie należy do bezawaryjnych.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsza litera w alfabecie Lexusa to "F"
    Był rok 2006 i od premiery Lexusa IS drugiej generacji minęło kilka miesięcy. Dlaczego zatem Lexus testował nowego IS-a skrytego pod kamuflażem? Dziennikarze motoryzacyjni zauważyli, że coś się święci, kiedy zaczęły się ukazywać ...