Pierwszy samochód spełniający warunki

04 Lip 2014, 20:40

Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum zaraz po rejestracji, przeczytałem to co potrzeba, więc zabieram się do opisania mojego problemu :p

Prawo jazdy posiadam od dwóch miesięcy, aktualnie 4000 zł gotówki odłożone i szukam samochodu, który spełnia moje warunki, mianowicie jest to koniecznie wspomaganie kierownicy, gdyż uważam, że będzie to samochód do nauki a bez tego jest mi naprawdę ciężko, minimum pojemność to 1.0 i nie mniej niż 70-75 koni mechanicznych. Chciałbym żeby to auto nie zamulało i potrafiło przyspieszać oczywiście zważając na te niskie osiągi. Klimatyzacja nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, ważne żeby to auto było zdrowie i nie wymagało wkładu finansowego w ostateczności bardzo mały. Pojemność maksymalna 1.5 i nie więcej jak 120 koni. Tak jak mówiłem, kwota może delikatnie przekroczyć 4000 zł, wiadomo ze wszystkim da się dogadać, sprzedający to też człowiek. Chciałbym jeszcze nadmienić, iż samochodu szukam w okolicach mojego miasta, Sochaczewa, województwo Mazowieckie. Do 30 kilometrów od mojej miejscowości(96-500) myślę, że będzie okej. Mile widziane linki z otomoto, allegro, wszelkie oferty w internecie i tym podobne. Pozdrawiam :)
flashback4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2014
Auto: Nie mam

04 Lip 2014, 20:53

Zaznaczyłem 50 km od kodu.. :wink:
Zobacz na te
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Lip 2014, 20:57

flashback4 napisał(a):Jest to mój pierwszy post na forum zaraz po rejestracji, przeczytałem to co potrzeba
Chyba niekoniecznie przeczytałeś co potrzeba, bo takie tematy już były :ok:
flashback4 napisał(a):minimum pojemność to 1.0 i nie mniej niż 70-75 koni mechanicznych

Tu nieźle pojechałeś :D większość 1.0 to 40-50KM. Jednak w niektórych autach daje rade ( Uno, Swift, Micra )
flashback4 napisał(a):ważne żeby to auto było zdrowie i nie wymagało wkładu finansowego w ostateczności bardzo mały
Zejdź na ziemię. Za auto w tej cenie na pewno coś będzie do zrobienia. Jak nie blacharka, to mechanika.
Mimo powyższych przeciwności od siebie polecę w.w Swifta, Micrę, Uno. Z większych Lanos, Astra F
Inna sprawa, że mając tak niewielki budżet szuka się auta w najlepszym stanie a nie konkretnego modelu / marki
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Lip 2014, 21:04

Przecież napisałem MINIMUM 1.0 i 70 koni, nie musi to się ze sobą zgadzać, przecież może być 1.4... Wiem, że będzie coś do zrobienia dlatego napisałem, że jak już to niewielkim kosztem i nie wymieniłem żadnej marki...

A co do linków kolegi 2x up, to właśnie o taką pomoc mi chodziło, dziękuję bardzo :D
flashback4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2014
Auto: Nie mam

04 Lip 2014, 22:08

To ktoś wkleił starlet jeżeli odpowiada Ci wizualnie to i tak reszta będzie tylko wolniejsza i więcej palić.
A do tego jak raz zrobisz w niej dobry starterek to spokojnie możesz zapomnieć o mechanikach.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Lip 2014, 09:17

Ode mnie też pare linków:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Design - nowe koncepcje i kreatywne idee przyszłości
    W przyszłości nie będzie istniał tylko jeden jedyny typ samochodu - formy mobilności będą różne. Dlatego projektanci Audi tworzą nowe koncepcje i kreatywne idee. Zasadniczo, kierują się wytyczną nowoczesnego sportowego ...
    Uwaga Dziecko! Początek roku szkolnego
    Standardowo od 1 września na przejściach dla pieszych pojawia się więcej dzieci w tym roku będzie to od 3 września kiedy to zaczyna sie pierwszy dzień szkoły. Wiele z nich będzie samodzielnie pokonywać drogę z domu do szkoły ...