REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie. Nazywam sie Michał. Za tydzień podchodzę do pierwszego egzaminu na prawo jazdy. Za niecałe 2 tygodnie kończę 18 lat, jeśli uda mi sie zdać prawo jazdy oraz z okazji urodzin mam wybrać sobie auto od rodzicow w ramach prezentu. Moja wiedza na temat motoryzacyjny od środka jest dosc uboga, co prawda autami jeżdzę od dziecka i kocham to robic. Jeżdzę rownież go kartami i interesuje sie rajdami.
Nie znam sie od strony mechanicznej w duże mierze. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze pierwszego auta. Rodzice poprosili mnie, aby wybrał sobie auto dobre, aby służyło mi kilka lat, co wiecej tata zasugerował BMW i podał budżet krańcowy.
Do wyboru mam BMW 6 F13 w silniku 3.0 24v, jako drugi wariant BMW M3 F30 oraz BMW M4 F82. Główny dylemat jest miedzy klasa a mocą, z jednej strony jestem przekonany do M4, biorąc pod uwagę moc ale z drugiej strony wygoda, wygląd i klasa 6. Na chwile obecna moim faworytem jest M4.
Do propozycji dokładam rownież Grand Cherokee WK2 w silniku 6.4.. Jednak tutaj kwestia gabarytów i ekonomii.
Auto bedzie służyło głownie do jazdy po mieście, do szkoły, na korki i na siłownie. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.