Pierwszy samochód

21 Lut 2019, 19:32

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i proszę Was o poradę o wyboru pierwszego auta.
Budżet wynosi 20k razem z opłatami itd.
Będzie mi ono służylo na dojazdy na studia (10 km), dojazd do dziewczyny ( 20 km) i inne akcje , reasumując auto nie bedzie sluzylo do jezdzenia w dluie trasy, dlatego preferuje wybor benzynki zamiast diesela.
Nie ukrywam że później chciałbym zamontowac instalacje lpg w auto, aby ograniczyc koszta eksploatacji.
Absolutnie nie zależy mi na dużej pojemności bagaznika, lecz na komfortem za kierwonicą ( mam 197 cm wzrostu)
Najważniejsze dla mnie przy wyborze auta jest komfort podczas podróży, w miare dobry silnik aby samochód nie był mułowaty, oraz nie aż tak duże koszta eksploatacjji
Auta, które zwróciły moją uwagę to:
- Audi a4 b6 2003 - 2004 r, silnik 1.8 turbo
-Ford mondeo mk3 sedan z silnikiem 1.8/2.0 benzyna ( przyglądałem sie również wersji ST 220, ale przypuszczam że nie ma szans na znalezienie sensownego egzemplarza w tym przedziale cenowym)
-Lexus IS 200
Proszę o uwagi oraz propozycje innego auta spełniajacego moje oczekiwania
Pozdrawiam :twisted:
lukibu1
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[D] Accord VI 2,0 / 406 2,0 / 75 2,0 / Passat B5 1,8T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu D - silnik benzynowy do 2l - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Accord VI 2,0 - 147KM - Peugeot 406 2,0 - 136KM ...
    Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
    Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...