Pierwszy Samochód

07 Paź 2008, 21:01

nubira bardzo wygodna , dużo pali , awaryjność taka jak w każdym daewoo czyli średnia , ogólnie samochód nawet udany , ale za 5 tysięcy ciężko będzie wyrwać dobry samochód
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Paź 2008, 21:02

A co Panowie polecicie do takiej kwoty ?

Bo ja się za bardzo nie znam i sam nie wiem co wybrać ... :oops: :roll:
Mich@ł
Nowicjusz

07 Paź 2008, 21:13

No za duży wybór w taj kwocie nie jest,ale myślę że jakąś astrę znajdziesz. To takie auto w miarę i części nie są drogie.
v40
Początkujący

07 Paź 2008, 21:16

Jakiegoś japońca może, mazdę 323, civica. Hyundai Accent też da radę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Paź 2008, 21:37

Za 5k mozesz kupić z naprawdę dobrym stanie BWM E30, najlepiej z silnikiem m20b20 2l ( o wiele lepszy miz m40b18 1.8l), SAmochód ładny, dynamiczny i jak dba sie o niego nie sprawia za duzo kłopotów i myslę ze jest to 100 razy lepszy wybór niż Astra.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

08 Paź 2008, 05:57

Astrę mam okazję kupić właśnie ... Tylko kilka osób mi powiedziało że rdza strasznie je "bierze" ... Czy to prawda ?
Mich@ł
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

08 Paź 2008, 09:26

Jak każdego starego opla. Przeważnie tylne nadkola rdzewieją jako pierwsze. Moja znajoma ma astrę z 96 roku, silnik 1.7 TD z intercoolerem (80KM) i to auto jest naprawdę bystre,a do tego nie widziałem nigdzie grama rdzy.
v40
Początkujący

08 Paź 2008, 10:17

Jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich. Zastanawiałem się, czy napisać o tym w osobnym temacie, ale sprawa dotyczy i pierwszego samochodu (mojego) i astry, o której piszecie. Mianowicie moja sprawa wygląda tak. Mam znajomego, a raczej znajomego znajomego, który zajmuje się sprowadzaniem samochodów z zachodu. Właśnie odebrałem prawko i mam na oku kilkuletniego sprowadzonego opla astrę, samochodu jeszcze nie widziałem (poza fotkami), ale osoba jest jak najbardziej godna zaufania. No i bardzo się napaliłem na ten samochód, cena ok. 25 tys zł. Niestety brak mi trochę gotówki i dlatego chciałem się dowiedzieć, czy ktoś z osób tutaj piszących ma doświadczenie z kredytami samochodowymi? Przeglądam właśnie na necie oferty różnych banków (nie chcę brać kredytu na całość samochodu, myślę, żę około 15 tys wystarczy), ale jestem zielony w temacie i boję się, że źle wybiorę :/
valdemar
Nowicjusz

08 Paź 2008, 13:18

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A co Panowie powiecie o tych samochodach ?
Cały czas pisałem o tej astrze właśnie :)
A Nubira ? Czy da się zobaczyć na fotkach czy była może gdzieś uderzona ?

Pozdrawiam
Mich@ł
Nowicjusz

08 Paź 2008, 19:00

nie , na fotkach raczej niczego nie wypatrzysz , musisz pojechać i zobaczyć. najlepiej ze znajomym mechanikiem
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Paź 2008, 19:01

Czasem to widać, np. jak elementy zostały niezbyt poprawnie spasowane, albo istnieją różnice w kolorze elementów karoserii
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

08 Paź 2008, 19:08

tak ale ciężko to wypatrzyć na zdjęciach
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Paź 2008, 08:23

Znalazłem coś takiego http://bi.gazeta.pl/im/8/5397/m5397838.jpg. Ranking kredytów z czerwca tego roku. Czy ktoś zorientowany może potwierdzić, czy ten kredyt z Getin Banku naprawdę tak dobrze wypada na tle innych? Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie w tej materii ? Może ktoś z rodziny, znajomych brał kredyt na samochód?
valdemar
Nowicjusz

13 Paź 2008, 14:10

Odkurzę trochę temat, bo wciąż jednak liczę na pomoc dobrej duszy. Przejrzałem oferty banków z powyższego rankingu i rzeczywiście wydaje się, że getin ma najlepsze warunki. W necie znalazłem stronę http://www.getinautokredyt.pl. Wydaje się, że to ich strona. Myślicie, że warto złożyć u nich wniosek?
valdemar
Nowicjusz

13 Paź 2008, 14:51

zbychu57 napisał(a):Za 5k mozesz kupić z naprawdę dobrym stanie BWM E30, najlepiej z silnikiem m20b20 2l ( o wiele lepszy miz m40b18 1.8l), SAmochód ładny, dynamiczny i jak dba sie o niego nie sprawia za duzo kłopotów i myslę ze jest to 100 razy lepszy wybór niż Astra.

Jestem takiego samego zdania, tylko ja bym szukal 1.8IS 140km, pali mniej od 2.0 a ma większą moc.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów