Pierwszy samochód...

09 Cze 2010, 20:15

Witam, jestem tu nowy, a co za tym idzie nie obeznany w 'klimacie' tego forum. Otóż ten temat założyłem, ponieważ czeka mnie zakup pierwszego samochodu.Do dyspozycji mam 10 000 euro. Rozważyłem już wiele samochodów, jednak pozostały dwie opcje: Mercedes Clk 200 kompressor lub Audi a3 (nowy design 2003 rok+) 2.0 TDI (wersja 140 km).Od auta oczekuje przede wszystkim temperamentu, stylu i niezawodności. Auto nie powinno bać się także długich tras. Moim faworytem jest Mercedes, ale przeraża mnie trochę jego spalanie i dość mało miejsca z tyłu, ale w końcu to coupe i czego chcieć więcej. Proszę pisać na temat, co byście bardziej polecali (z uzasadnieniem proszę) ?
crac3r
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

09 Cze 2010, 21:54

Ja brałbym a3. Mercedes wydaje mi się bardziej awaryjny. Niestety to już nie ta jakość co przed laty.
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - ponad 2500 bieżących udoskonaleń
    Od premiery w roku 2006, dotychczasowa generacja LS przeszła ponad 2500 bieżących udoskonaleń, zaś najnowszy LS dodaje do tego kolejne 3000 zmian, a wśród nowych elementów oraz innowacji technicznych znalazły ...
    Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...