Cześć. Planuję zakupić swoje pierwsze auto, do tej pory jeździłem dużo samochodem rodziców, teraz gdy wyjechałem na studia dostałem samochód dziadka(golf 3), ale jednym słowem - masakra. Ruszanie z jedynki przychodzi z wielką trudnością, śmiem stwierdzić, że mój skuter 50cm startuje szybciej, dwójka ledwo wchodzi, do tego lewy kierunkowskaz działa kiedy ma na to ochotę, a jazda wieczorami ze względu na dość mierne światła jest uciążliwa i w moim odczuciu nawet trochę niebezpieczna. No, i blisko 3 tysiące obrotów przy prędkości 100km/h też mnie nie zadowala :v
Teraz odniosę się do podpiętego tematu i napiszę, czego dokładnie potrzebuję
![Uśmiechnięty :)]()
Budżet - otóż nie jest dokładnie określony, mam odłożone około 4-5 tysięci, do tego pewnie mama, babcia, wujek coś dołoży a i sam pracuję w weekendy, więc budżet cały czas rośnie. Powiedzmy, ze coś do ~7 tysięcy. Zaznaczam, że niekoniecznie chcę kupić samochód na teraz, chętnie nawet poczekam i poszukam, wolę dłużej się pomęczyć obecnym goldem aniżeli kupić coś podobnego i żałować.
Rejon - warmińsko-mazurskie/podlaskie
Użytkowanie - auto ma służyć mi i w trasie, jak i w mieście z naciskiem na to pierwsze. Tygodniowo robię ~400km z czego pewnie z 380 jest w trasie. Chciałbym, żeby nie miał problemu z szybszym ruszeniem(nie zamierzam się ścigać na światłach ;p) ale i by przy prędkości 130 się nie męczył
Własne potrzeby - hmm.. Będę się odnosił w zasadzie do tego co już doświadczyłem. Przede wszystkim chcę żeby porządnie wyglądał, by dziewczyna nie wstydziła się nim jeździć
![Szczęśliwy :D]()
Dwudrzwiowy czy czterodrzwiowy raczej nie ma większego znaczenia, benzyna czy diesel też nie robi mi różnicy.
W zasadzie nie wiem, jakiego samochodu mam szukać, siedzę na tym allegro, olx i podobnych, przeglądam i nie wiem. Jeśli czegoś nie dopisałem to proszę o poprawkę, z góry dzięki za pomoc
![Uśmiechnięty :)]()