REKLAMA
Cześć. Planuję zakupić swoje pierwsze auto, do tej pory jeździłem dużo samochodem rodziców, teraz gdy wyjechałem na studia dostałem samochód dziadka(golf 3), ale jednym słowem - masakra. Ruszanie z jedynki przychodzi z wielką trudnością, śmiem stwierdzić, że mój skuter 50cm startuje szybciej, dwójka ledwo wchodzi, do tego lewy kierunkowskaz działa kiedy ma na to ochotę, a jazda wieczorami ze względu na dość mierne światła jest uciążliwa i w moim odczuciu nawet trochę niebezpieczna. No, i blisko 3 tysiące obrotów przy prędkości 100km/h też mnie nie zadowala :v
Teraz odniosę się do podpiętego tematu i napiszę, czego dokładnie potrzebuję
Budżet - otóż nie jest dokładnie określony, mam odłożone około 4-5 tysięci, do tego pewnie mama, babcia, wujek coś dołoży a i sam pracuję w weekendy, więc budżet cały czas rośnie. Powiedzmy, ze coś do ~7 tysięcy. Zaznaczam, że niekoniecznie chcę kupić samochód na teraz, chętnie nawet poczekam i poszukam, wolę dłużej się pomęczyć obecnym goldem aniżeli kupić coś podobnego i żałować.
Rejon - warmińsko-mazurskie/podlaskie
Użytkowanie - auto ma służyć mi i w trasie, jak i w mieście z naciskiem na to pierwsze. Tygodniowo robię ~400km z czego pewnie z 380 jest w trasie. Chciałbym, żeby nie miał problemu z szybszym ruszeniem(nie zamierzam się ścigać na światłach ;p) ale i by przy prędkości 130 się nie męczył
Własne potrzeby - hmm.. Będę się odnosił w zasadzie do tego co już doświadczyłem. Przede wszystkim chcę żeby porządnie wyglądał, by dziewczyna nie wstydziła się nim jeździć Dwudrzwiowy czy czterodrzwiowy raczej nie ma większego znaczenia, benzyna czy diesel też nie robi mi różnicy.
W zasadzie nie wiem, jakiego samochodu mam szukać, siedzę na tym allegro, olx i podobnych, przeglądam i nie wiem. Jeśli czegoś nie dopisałem to proszę o poprawkę, z góry dzięki za pomoc