Cześć, nazywam się Wojtek i szukam pierwszego samochodu. Typowo...
Zacznijmy od tego, że zupełnie nie znam się na samochodach. Jestem TOTALNYM laikiem, więc proszę o wyrozumiałość. Jeżeli możecie mi polecić jakąś ciekawą lekturę - chętnie się zapoznam
![Wink ;)]()
Do meritum: budżet około 6-8 tysięcy złotych. Chciałbym, mimo wszystko, zostawić sobie "parę złotych" na ewentualne poprawki.
Przeznaczenie: jazda po mieście, 1-2 razy w miesiącu "dłuższa trasa", ok 220km.
Szukam auta dosyć taniego w eksploatacji, w miarę dużego (patrz: unikamy tico). Co do mocy - nie wymagam niczego, poza tym, że chciałbym móc rozpędzić ten samochód do 110-120km w trasie, oraz móc w miarę komfortowo wyprzedzić tira. Wiadomo, że w tej cenie mogę tego nie osiągnąć, pogodzę się z tym bez większych foszków
![Wink ;)]()
Myślałem o Daewoo Lanosie 1.5, 105km, podobno dobrze znosi instalacje LPG, lub poczciwym Fordzie Focusie combi.
Na co powinienem zwrócić uwagę przy oglądaniu tych samochodów? Co możecie mi o nich powiedzieć? Części do Lanosa są podobno w cenie paczki zapałek, ale czy warto w ogóle zastanawiać się nad tym samochodem?
Tutaj link do auta, które "wpadło mi w oko":
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie
![Uśmiechnięty :)]()