Pierwszy samochód w granicach 7-8k + LPG

04 Paź 2014, 11:40

1. Ten Lacetti ma świeży gaz. Niestety jest od handlarza. Twierdzi, że nie był bity. Mocno się nad nim zastanawiam. Ta cena nie jest za niska jak na takie auto? Co o tym sądzicie?

2. Sprzedany.
3. Pali w mieście 12l gazu. Poza tym miał już 5 właścicieli i jeździł na taxi.
4. Odrzuciłem.
5. Sprzedany.
jkb1906
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Paź 2014, 14:20

Świeży gaz tzn nowy czy jest już jakiś czas? To Lacetti wogóle jest jakieś wieloodcieniowe..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Paź 2014, 20:46

Jest założony od 3 lub 4 lat.
jkb1906
Nowicjusz

08 Paź 2014, 20:07

[link do oferty na Olx wygasł]

Przeglądam ogłoszenia i póki co nie widzę lepszej opcji więc jadę jutro obejrzeć to Lacetti. Na co zwrócić większą uwagę poza odcieniem karoserii?
jkb1906
Nowicjusz

08 Paź 2014, 20:15

Napewno sprawdzić go miernikiem lakieru,napewno coś wyjdzie a potem spytać sprzedającego dlaczego tu był malowany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Paź 2014, 20:07

Wróciłem właśnie z oględzin. Mimo że oglądałem po zmroku to na żywo jeszcze bardziej niż na zdjęciach widać różnicę w odcieniach poszczególnych części samochodu tzn. przedni zderzak inny, drzwi inne, przedni bok inny... Sprzedawca twierdzi, że o niczym nie wie ale ręki nie da sobie uciąć. Gaz jest z 2008 roku, sekwencyjny, wielowtryskowy, twierdzi że śmiga pięknie, nie ma spadków mocy i nie ma żadnego znaczenia że instalacja ma już 6 lat. Auto z polskiego salonu, 2 właścicieli, ojciec i syn. Wyposażenie - nie ma klimy, otwieranie szyb na korbkę. Samo auto sporych gabarytów, nie wiem czy nie za duże jak dla mnie, w środku zadbane, sporo miejsca i wygodnie.
Dziś już było późno i wstępnie umówiłem się na sobotę na kontrolę w skp. Myślicie że warto w to brnąć czy odpuścić i szukać czego innego?
jkb1906
Nowicjusz

09 Paź 2014, 20:18

Ja bym odpuścił,może być po poważnym dzwonie a do tego stary gaz..
Barol
Awatar użytkownika

09 Paź 2014, 20:21

I słaby wypas więc nie sprzedasz potem biorąc pod uwagę w/w wady.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Paź 2014, 11:14

Zapodajcie proszę jakieś oferty warte uwagi.
jkb1906
Nowicjusz

11 Paź 2014, 07:46

Zobacz na te dwa:
Barol
Awatar użytkownika

13 Paź 2014, 09:01

1. Fajne wyposażenie. W tym roczniku to ten przebieg jest pewnie o połowę przekęcony. Poza tym ten silnik będzie sporo palił. Wygląda na to że jest od handlarza.
2. Tu z kolei za słaby motor, raczej tylko do śmigania po mieście, w trasę się nie nadaje, odpada.

Co byście powiedzieli na temat takich egzemplarzy? Wiem, że diesel ale szacuje że rocznie będę robił 17 - 20 tyś km.

[link do Gumtree wygasł]
jkb1906
Nowicjusz

13 Paź 2014, 14:47

Golf 1.8 z LPG i duże spalanie? :shock: Nawet jak weźmie 10 LPG po trasie co jest nierealne chyba że ostro byś cisnął to wychodzi jak 5l benzyny
jkb1906 napisał(a):rocznie będę robił 17 - 20 tyś km.
To odpuść wszelkie Punta Ibizy Fiesty itd bo Ci kręgosłup walnie i będzie problem.. Nie żartuję :ok:
Tego Leona można obejrzeć, bdb jednostka w tym aucie
Koniu
Forumowicz VIP

13 Paź 2014, 19:41

A po czym sądzisz że Golf jest od handlarza? W dodatku 1.8 sporo pali :shock: po mieście około 10-11l lpg,w trasie poniżej 7l powinien zejść bez problemu.
Barol
Awatar użytkownika

14 Paź 2014, 09:57

A po czym sądzisz że Golf jest od handlarza?

Sprawdź pozostałe aukcje tej osoby.

W dodatku 1.8 sporo pali :shock:

Wg raportów średnie spalanie wynosi 10l, nie ma tragedii ale szukam czegoś oszczędniejszego.
jkb1906
Nowicjusz

14 Paź 2014, 11:10

jkb1906 napisał(a):Wg raportów średnie spalanie wynosi 10l, nie ma tragedii ale szukam czegoś oszczędniejszego.
A czego Ty oczekujesz? Że spali 5l LPG? Powodzenia.
Koniu
Forumowicz VIP