Pierwszy samochód w granicach 7-8k + LPG

14 Paź 2014, 11:44

W pierwszym poście pisałem, że oczekuje spalania około 8l lpg. Jeżeli spalanie ma być powyżej 10l lpg to wolę zainwestować w diesla.
jkb1906
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Paź 2014, 19:40

Też mam do sprzedania kilka części które walają mi sie po garażu,nie są z jednego auta i co też jestem handlarzem??

Co do spalania to sam sobie zaprzeczasz,mówisz że do 8l max a Toledo 1.6 czy Astra 1.4 które wcześniej podałeś myślisz ile spalą? 6l? I diesel w Twoim przypadku jest średnio opłacalny..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2014, 10:17

Nigdzie nie napisałem że oczekuje spalania max 8l, ani tym bardziej że oczekuje 6l... Więc nie wiem o co tak na prawdę się burzysz.

Poszukiwania zakończyłem zakupem Chevroleta Lacetti z 2004 roku.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Na olxie był wystawiony za 9800zł, zjechałem z ceną do 9000zł. Przed zakupem auto sprawdziłem na skp. Po zimie muszę kupić nowe letnie opony, właściciel dorzucił zimówki w dobrym stanie. Rozrząd wymieniany 10 tyś km temu. Tłumik będzie za niedługo do wymiany. Tylny zderzak był puknięty na parkingu. Nie jest to najuboższa wersja jak z linka wrzucanego wcześniej, jest klima, elektryczne szyby i centralny zamek na pilota. Gaz sekwencyjny ma 5 lat. Wiem, że nie najmłodszy ale jakiś kompromis trzeba było osiągnąć. Generalnie jestem bardzo zadowolony z decyzji i zakupu.

Dzięki wszystkim za porady i opinie, na pewno pomogły w dokonaniu wyboru.
jkb1906
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Paź 2014, 12:34

"ekonomiczne, spalanie na poziomie 8l lpg"
"W pierwszym poście pisałem, że oczekuje spalania około 8l lpg"
napewno nie pisałeś?

Ładny Chevrolet,szerokości :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kocham sport motorowy - Pascal Brodnicki
    Dzięki rajdom wyciszyłem się i skupiłem na tym, co naprawdę jest ważne w życiu. Rywalizacja jest wspaniała i daje ludziom mnóstwo pozytywnych emocji. Chyba każdy z nas marzy o tym, by kiedyś stanąć na podium - mówi ...