Witam.
Noszę się z zamiarem kupna samochodu w najbliższych dniach. Mam 19 lat i głównie chodzi mi tutaj o ubezpieczenie OC. Przejdę do rzeczy.
Kupując samochód zawieram umowe kupna sprzedaży, podpisując sie pod dokumentem. Biore wszystkie papierki odnosnie zakupionego pojazdu itp. itd.
Tutaj mam kilka pytań.
Co zrobić aby wkrecic ojca na współwłaściciela, zaznaczam ze nie chce go targac po zadnych Urzedach, czy przy podpisywaniu umowy musi on być obecny itp. itd. ?
Jak wygląda ubezpieczenie? Kupuję auto od danej osoby i powiedzmy ze ma wazne OC do października tego roku. Co zrobić aby móc jeździc na tym ubezpieczeniu sprzedającego do momentu jego wygasniecia zaznaczając przy tym ze ojciec bedzie moim wspolwlascicielem?
Po zakupie samochodu mam 14 dni na wizyte w Urzedzie Skarbowym aby złożyć druczek PCC-1 co dalej muszę zrobić aby było wporządku?
Generalnie chciałbym wiedzieć co trzeba zrobić krok po kroczku po zakupie samochodu, chodzi głównie o kwestie formalne.
To mój pierwszy samochód wiec jestem cstrasznie ciemny i nic nie czaje, bede wdzieczny za pomoc
![Wink :wink:]()