Pierwszy samochód z gazem 8000-10000 zł - linki

09 Lip 2015, 11:14

Pug ma ocynk, Mazda ma kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne więc trzeba dbać.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Lip 2015, 11:24

Dziękuję.

Ok, to Mazda odpada.

A może by tak "zaszaleć" i gaz dopiero założyć? Całkiem fajne auta znalazłem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ale w sumie... To ma byc pierwsze auto i jak wybulę ponad 7 tysięcy, to będzie troszkę szkoda. A tak wziąłbym tą 306 i mniejsza strata (w trakcie doskonalenia jazdy).
pietrek989
Nowicjusz

Auto: brak

09 Lip 2015, 11:33

Stilo awaryjne, od handlarza za pół darmo więc nic dobrego
Nie odrzucaj Mazdy, można zadbać o blachę i będzie okej.
Na pewno Pug lepszy pod tym względem ale myślę że nie warto ograniczać się do jednego.
Focus bardzo fajny ale LPG nie załozysz, do tego blacha tez średnia
A3 nie z tym silnikiem, paliwożerny, muł.
Civic za 2k? :o Daj spokoj.. Tutaj też blacha gorsza.
Jakbyś znalazł A3 1.8 z LPG to byłby też dobry wybór, blacha dobra, auto trwałe, dobrze jadące.
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2015, 11:42

Pisałeś, że 306 polift? To znaczny wyklepana po stłuczce?? Czy nie powinienem jednak uniknąć (powypadkowe)? Coraz bardziej przekonuję się do Mazdy... Jak sprawdzić, czy nie jest skorodowana? I tak bym jechał ze znajomym, ale samemu też warto coś wiedzieć :).
pietrek989
Nowicjusz

09 Lip 2015, 11:44

pietrek989 napisał(a): Jak sprawdzić, czy nie jest skorodowana?
Na kanał wjedź
pietrek989 napisał(a):Pisałeś, że 306 polift?
Mogła być klepana ale jest dobrze zrobiona..

EDIT: Jak kumpel się zna to jedźcie na najazd obadać.
1) Wrocław, ul. czajkowskiego/krzywoustego, wjazd od ul. krzywoustego
2) Wrocław, Plac przy stacji PKP Wrocław Swojczyce
3) Wrocław, kanał na Na Grobli (chyba) - jak sie jedzie od mostu Oławskiego, od strony centrum, to po prawej na terenie MPWiK sobie stoi pod wiatą taki jeden
4) Wrocław, Podwórko w kwadracie górnickiego-sienkiewicz-reja-grunwaldzka pomiedzy garazami na przeciw istoi sobie niewysoki nieuzywany podjazd i tonie w smieciach
5) Wrocław, Na terenie Uniwerku przy koszarowej a dokladnie wjazd na przeciwko WKU na Soltysowickiej gdzie jest brama automatyczna z domofonem - wciskasz guzik i Pan Cie wpuszcza na teren prywatnych garazy-mechanikow itp.. jadac w prawo od tej bramy i potem w lewo w strone "ruskich" garazy masz przed sobia ze 2-4 kanaly...jeden warunek.. nie bac sie przechylow i miec auto o przecietnym przeswicie. kanaly darmowe ale miejscowi twierdza ze gloownie dla TIRow
6) Wrocław, w podworku na rogu drobnera/dubois. Stoi sobie wolne ale czasami ktos kto uwaza sie za "wlasciciela" zamyka na klodeczke
7) Wrocław, Zaułek Wolski. Dla niezorientowanych, w centrum między Stawową a Komandorską. Trochę zarosnięte trawą.
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2015, 11:46

No nic, albo teraz czekać, aż coś ciekawego się pojawi, albo brać 306 lub Mazdę.

znazlazłem audi, ale przekracza budźet
pietrek989
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
    Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...

09 Lip 2015, 11:49

Wypicowane aż miło.. ale obejrzeć można
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2015, 11:52

No to obada się i 306 i Mazdę. Na razie bardzo dziękuję. Aż sobie to wydrukuję, jak będę jechał. Pozdrawiam.
pietrek989
Nowicjusz

09 Lip 2015, 11:56

Zupełnie nie rozumiem o co cały ten ambaras o a3 :o jechałem z kumplem jego audi 1.8 125KM i jakoś szału nie było. Przyznaję, silnik fajna dynamika ale reszta pupy nie urywa
Nie miałem do czynienia z 323, ale raczej w porównaniu z a3 wybrał bym Mazdę
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Lip 2015, 11:57

Pierwszy jest na bank, kolega pół roku temu tam wjeżdżał :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2015, 12:05

mike1735 napisał(a):Nie miałem do czynienia z 323, ale raczej w porównaniu z a3 wybrał bym Mazdę

A potem byś płakał, że nadkola lecą, podłoga się sypie i nikt tego nie chce od Ciebie odkupić. Sąsiad z bloku sprzedaje swoją rdzewiejąca 323f już trzeci miesiąc i zapowiada się, że auto trafi na złom.
Wiadomo, że A3 to tylko kompakt (w dodatku wiekowy) i nie ma co oczekiwać cudów, ale tak czy inaczej to bardzo rozsądna propozycja za niewielkie pieniądze dla młodego człowieka.
Ciekawe jakie miałbyś wrażenia po przejażdżce moim skrzypiącym Civikiem :mrgreen:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

09 Lip 2015, 12:07

Przyznam, że właśnie prawie zgłupiałem :). Sam już nie wiem co kupić.
pietrek989
Nowicjusz

09 Lip 2015, 12:07

Jak ktoś chce dobrą Mazde to u tego gościa może poszukać
[link do oferty na Olx wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2015, 12:36

łysy30 napisał(a): potem byś płakał, że nadkola lecą, podłoga się sypie i nikt tego nie chce od Ciebie odkupić. Sąsiad z bloku sprzedaje swoją rdzewiejąca 323f już trzeci miesiąc i zapowiada się, że auto trafi na złom.
Wiadomo, że A3 to tylko kompakt (w dodatku wiekowy) i nie ma co oczekiwać cudów, ale tak czy inaczej to bardzo rozsądna propozycja za niewielkie pieniądze dla młodego człowieka.
nie no tak, ale z drugiej strony ludzie jeżdżą takimi Mazdami, Civami czy oplami z gnijącej epoki i jest ok. O gustach się w zasadzie nie mówi :)
Wolałbym Japonię bo bardziej podchodzi mi charakterystyka napędu i chociaż wnętrza nie wyglądają, to materiały i jakość wykonania jest w 98% bardziej niż ok :wink: jeśli już 8l to mógłbym przygarnąć S3 bo jakoś jedzie i wygląda albo 5d Quattro 1.8t :mrgreen:
łysy30 napisał(a):Ciekawe jakie miałbyś wrażenia po przejażdżce moim skrzypiącym Civikiem
powiem Ci, że kiedyś jechałem :mrgreen: ale był to powrót z imprezy więc za wiele nie mogę powiedzieć jak mi tam było :lol: wiem tylko, że strasznie spodobały mi się zegary i to całe ich oświetlenie :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Lip 2015, 12:45

mike1735 napisał(a):Wolałbym Japonię bo bardziej podchodzi mi charakterystyka napędu

A tu się zgodzę, ktoś kiedyś pisał tutaj, że Japonia potrafi projektować prawdziwe 16v i coś w tym jest.

mike1735 napisał(a):powiem Ci, że kiedyś jechałem :mrgreen: ale był to powrót z imprezy więc za wiele nie mogę powiedzieć jak mi tam było :lol: wiem tylko, że strasznie spodobały mi się zegary i to całe ich oświetlenie :mrgreen:

No zegary i sam projekt wnętrza są ok, ale te stuki/zgrzyty/skrzypienie na każdym kroku nie pozwalają zapomnieć, że to tylko siermiężny, japoński populus :D
Dobrze, że już mam żonę (i sama chciała takie auto :D ), bo byłby wstyd odwozić jakąś dziewczynę z randki przy takim akompaniamencie :mrgreen:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna