REKLAMA
Witam.
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze pierwszego samochodu.
Służyć mi będzie do poruszania się po mieście, ew. w weekend trasa 50-100 km.
Budżet to około 5000 zł. Chociaż jestem w stanie wydać więcej. Jednakże maksimum to 8000 zł wliczając wszelkie opłaty, pakiet startowy(naprawy), opony i etc.
Dotychczas poruszałem się samochodem ojca lecz z przyczyn odemnie nie zależnych jestem zmuszony do kupna własnego. Peugeot 206 1.4 75KM benzyna. Byłem nim całkiem miło zaskoczony. Kupiony w salonie w 2004r nie wymagał zbyt wielu napraw, jednakże ma on około 100 000 przejechanych km więc problemy tylnego zawieszenia dopiero się pojawią.
Szukam więc podobnego Peugeota(podoba mi się jego stylistyka) jednakże wersja 3 drzwiowa będzie wystarczająca(słyszałem, ze są problemy z suwnica ale jest sporo części zamiennych).
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ten przypadł mi do gustu, lecz cena może wskazywać, ze na początek szykują się wieksze wydatki.
A teraz z innej beczki.
Ile orientacyjnie trzeba przeznaczyć na Passata b5. Od czasu gdy go pierwszy raz prowadziłem, bardzo mi się spodobał. Jednakże 3 lata temu trzebabyło przeznaczyć na niego ponad 10 tyś. Teraz widzę oferty od 4.
Czy jest możliwość dostania dobrego egzemplarza w tej cenie
Domyślam się, że tym podobne oferty to strata czasu ?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Domyślam się, że w tym przedziale ciężko bedzie o atrakcyjny samochód ale zależy mi na jak najlepszym wyglądzie, czytałem w podwieszonym temacie ale corsa czy golf III jakoś do mnie nie przemawiają.
Zdaje sobie sprawe, że "wygląd" nie jeździ ale zależy mi, zeby auto się dobrze prezentowało.
Dodam, że samochód będę uzytkowal przez maks 4 lata.
Ilość km na rok w granicach 5 tyś.
Region: Małopolska.
Pozdrawiam i będę wdzięczny za propozycje.
PS. Szukałem w wyszukiwarce, czytałem również podwieszone tematy.