REKLAMA
W polowie sierpnia przymierzam sie do zakupu swojego pierwszego samochodu. Jako, ze warunki w Polsce mamy takie jakie mamy, to odkladam juz prawie rok na swoj pierwszy samochod i nie chcialbym sie 'przejechac'... Autko tak do 14-15k, mam swoje 3 typy:
Fiat Grande Punto - rocznik 2007-2008
Alfa Romeo 147 - rocznik 2005-2006
Mazda 3 - rocznik 2005-2006.
I tu pytanie do Was: na co sie zdecydowac? Moze ktos z forumowiczow jest uzytkownikem ktoregos z modeli? Autko nie bedzie jakos mocno eksploatowane - dojazdy do pracy i czasem jakis wypad z kumplami. Dluzsze trasy jak na razie raczej nie.
Jesli chodzi o Fiata to nieraz mi odradzano, bo to przeciez FIAT... Jezeli chodzi o cene jest najatrakcyjniejszy - wyglad tez mi sie podoba. Tylko co z awaryjnoscia? Slyszalem, ze czesci w miare tanie...
Alfa - drogie czesci, choc 150 koni w malym aucie bardzo kusi Jakby mialo sie nic nie psuc to pierwszy wybor.
Mazda - ponoc najmniej awaryjna, autko ladne.
Osobiscie preferowalbym Grande Punto - za podobne pieniadze mozna dorwac nawet 2009 rok.
Co myslicie? Moze jakis mechanik tu jest i by pomogl w wyborze? Glownie chodzi mi o koszty utrzymania auta (ewentualne naprawy przy malej eksloatacji samochodu). Z gory dzieki za madre wypowiedzi