Cześć.
W tym roku ukończyłem technikum i poszedłem do pracy. Udało mi się nazbierać 4000zł i to jest kwota, którą mogę wydać na zakup samochodu.
Do tej pory jeździłem samochodem rodziców (Reanult Scenic II), ale wiadomo jak to jest z nieswoim samochodem, nie zawsze jest do dyspozycji, trzeba się prosić, itp. Przyszła więc pora, by kupić własne auto.
Tak jak wyżej napisałem, do wydania mam 4000zł. Proszę nie proponować, bym odłożył trochę więcej pieniędzy, bo nie ma takiej możliwości. Potrzebuję samochodu na już i mam również inne istotne wydatki.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w tych pieniądzach nie mogę spodziewać się nie wiadomo czego, dlatego też moje wymagania nie są wygórowane:
- potrzebuję samochodu przede wszystkim ekonomicznego (dlatego w grę wchodzi LPG lub diesel),
- osiągi to rzecz drugorzędna, ale żeby można było bez problemu wyprzedzić skuter czy tam jakiś traktor,
- żeby był możliwie bezawaryjny,
- wnętrze w miarę zadbane (żeby nie było brudno),
- karoseria nie musi być w super stanie, ale żeby było jak najmniej rdzy,
- co do wyposażenia, to marzy mi się wspomaganie kierownicy,
- podobają mi się duże samochody, dlatego najlepiej gdyby był to jakiś sedan, choć oczywiście jestem otwarty na wszystkie propozycje.
To w sumie tyle. Mieszkam na wsi, w mieście jestem raczej dosyć rzadko. Samochodem będę robił tygodniowo średnio 200km, czasami więcej, czasami mniej. Nie liczę na jakiś super komfort, potrzebuję samochodu przede wszystkim do w miarę ekonomicznej jazdy w każdą pogodę. Pomożecie?
Bardzo podoba mi się Mercedes W124 (2.5 Diesel bez turbiny), czy jest możliwe za takie pieniądze kupić ten samochód w przyzwoitym stanie?
Mieszkam na Śląsku, więc szukam samochodu ze Śląska, choć w grę w chodzi również Opolskie czy Małopolskie. Żeby było tak do 100km od 47-430
![Uśmiechnięty :)]()
Z góry dziękuję za propozycje.