Pierwszy Wóz - 4 tysiące

08 Mar 2015, 12:52

Witam. Kiedyś już zakładałem tu temat, ale zakup musiałem odłożyć na później. Wtedy miałem do wydania ponad 5 tysięcy, teraz budżet stopniał do 4000. Na razie tylko się rozglądam bo niestety sprawa wygląda tak, że nie mam całej kwoty (czekam jeszcze na przelew za letnie praktyki, teoretycznie powinien on dojść do końca marca). A więc w skrócie. Szukam auta, które jest umiarkowanie tanie w eksploatacji (nie mówię, że szukam auta które będzie tanie w utrzymaniu niczym Golf III - po prostu chciałbym nie wydać góry pieniędzy na ewentualne naprawy) i nie będzie żłopać dużo paliwa/gazu. Nie ukrywam, że zależy mi też troszke na wyglądzie, bo autem będę dojeżdżać do szkoły (15km w jedną stronę) i nie chciałbym wyglądać jak jakiś dziadek, więc raczej Lanos odpada (bez obrazy dla posiadaczy oczywiście, po prostu nie jest to auto dla mnie) :) Nie będę robić dużo kilometrów (myślę, że maksimum 250 na tydzień) więc doradźcie mi - lepiej wziąć coś z gazem, diesla czy zwykłego benzyniaka? Chciałbym coś czterodrzwiowego. Tak jak wspominałem, nie mam jeszcze całej kwoty więc prosiłbym na razie o linki poglądowe, żebym mógł się zorientować na jakie samochody patrzeć a ja później (gdy już będę mieć kasę w portfelu) powklejałbym linki do aut z okolicy. W sumie jest kilka aut, które mi się podobają, ale zdaję sobie sprawę, że w tej cenie raczej na pewno nie znajdę ładnego egzemplarza. Powiedzcie mi, czy z tych modeli byłym w stanie kupić coś do 4 tysięcu:
Civic V
Punto II
Astra II
Mazda 323F II
BWM E36
BMW E34
Focus MK1
Vectra B
ALP1NE
Nowicjusz

Auto: (jeszcze) nie mam

08 Mar 2015, 13:41

ALP1NE napisał(a):Civic V
Punto II
Astra II
Mazda 323F II
BWM E36
BMW E34
Focus MK1
Vectra B

Civic V dostaniesz punto może może choć łatwiej o ładną I generację, astra jak co to F a nie G, BMW E36 i E34 być może ale będzie ciężko o ładną sztukę, focus :no: vectra raczej też nie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Mar 2015, 15:16

Na Punto masz takie minimum,podobnie Vectra,o BMW będzie ciężko,Focus nie ten budżet.

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2015, 15:32

Krzychu napisał(a):vectra raczej też nie

Vectre B powinien za tyle znaleźć :)
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG

08 Mar 2015, 17:26

4k i aspiracje na Focusa i Astre G? Życzę powodzenia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Mar 2015, 17:38

@Koniu

Nie aspiracje, a zwykłe pytanie ;) Na olx czy otomoto pełno tego stoi w tej cenie, więc wypisałem w celu zasięgnięcia Waszej opinii.

@Barol

Jestem z Małopolski. Konkretnie okolice Krakowa. Ale tak jak mówiłem - na razie chce się zorientować, bo na zakup jeszcze chwileczkę poczekam (sam nie wiem ile, myślę że koniec marca to ostateczna i najgorsza opcja).

Czyli według Was można coś kupić z tej listy? W sumie jestem mile zaskoczony :)
ALP1NE
Nowicjusz

Auto: (jeszcze) nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...

08 Mar 2015, 19:42

ALP1NE napisał(a):@Koniu

Nie aspiracje, a zwykłe pytanie ;) Na olx czy otomoto pełno tego stoi w tej cenie

A widziałeś choć jedną Astre G czy Focusa mk1 za 4tyś?
No właśnie...
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG

08 Mar 2015, 20:25

ALP1NE napisał(a):Nie aspiracje, a zwykłe pytanie Na olx czy otomoto pełno tego stoi w tej cenie, więc wypisałem w celu zasięgnięcia Waszej opinii.
W porządku :ok: Jesteśmy tu aby pomóc. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Mar 2015, 08:04

Tak pytam bo jest do sprzedania pewne forumowe auto opel-astra-f-1-4-roczny-gaz-lancut-podkarpackie-vt83050.htm
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

09 Mar 2015, 12:21

Przy takich wymaganiach szukaj raczej czystej benzyny np.
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna