REKLAMA
Witam. Kiedyś już zakładałem tu temat, ale zakup musiałem odłożyć na później. Wtedy miałem do wydania ponad 5 tysięcy, teraz budżet stopniał do 4000. Na razie tylko się rozglądam bo niestety sprawa wygląda tak, że nie mam całej kwoty (czekam jeszcze na przelew za letnie praktyki, teoretycznie powinien on dojść do końca marca). A więc w skrócie. Szukam auta, które jest umiarkowanie tanie w eksploatacji (nie mówię, że szukam auta które będzie tanie w utrzymaniu niczym Golf III - po prostu chciałbym nie wydać góry pieniędzy na ewentualne naprawy) i nie będzie żłopać dużo paliwa/gazu. Nie ukrywam, że zależy mi też troszke na wyglądzie, bo autem będę dojeżdżać do szkoły (15km w jedną stronę) i nie chciałbym wyglądać jak jakiś dziadek, więc raczej Lanos odpada (bez obrazy dla posiadaczy oczywiście, po prostu nie jest to auto dla mnie) Nie będę robić dużo kilometrów (myślę, że maksimum 250 na tydzień) więc doradźcie mi - lepiej wziąć coś z gazem, diesla czy zwykłego benzyniaka? Chciałbym coś czterodrzwiowego. Tak jak wspominałem, nie mam jeszcze całej kwoty więc prosiłbym na razie o linki poglądowe, żebym mógł się zorientować na jakie samochody patrzeć a ja później (gdy już będę mieć kasę w portfelu) powklejałbym linki do aut z okolicy. W sumie jest kilka aut, które mi się podobają, ale zdaję sobie sprawę, że w tej cenie raczej na pewno nie znajdę ładnego egzemplarza. Powiedzcie mi, czy z tych modeli byłym w stanie kupić coś do 4 tysięcu:
Civic V
Punto II
Astra II
Mazda 323F II
BWM E36
BMW E34
Focus MK1
Vectra B