Piewsze auto sedan 15tys

19 Sty 2016, 00:45

Witam wszystkich przeglądam to forum dość długo, ale dopiero chęć poznania waszej opinii na mój konkretny dylemat skłoniła mnie do założenia tu konta.

Wymagania
- sedan
- benzyna(silnik powyżej 130-140koni, przebieg roczny około 15tys 60%trasa-40%miasto)
- klimatyzacja
- ewentualnie jakieś bariery typu czujnika parkowania(wiem można dołożyć), podgrzewane fotele.

Auto będzie również służyło do jakiś dłuższych wypadów (wakacje,podróże) pewnie w czterech lub w pięciu. I tutaj zaczyna się problem w wyborze,więc mam upatrzone 3 autka
Saab 93 silnik 1.8 lub 2.0
Bmw e46 2.5
Bmw e39 2.5
Mój problem polega na tym, że przeważnie będę podróżował sam(dojazdy do pracy), więc czy jest sens kupować np większe Bmw e39 wykorzystując miejsce z tyłu sporadycznie? Czy trasę rzędu 1000km pasażerowie o wzroście 1,70-1,80 są wstanie przetrwać na tylnej kanapie? Skąd w takim razie w tym zestawieniu wziął się Saab? Za nim przemawiają głównie koszty utrzymania mniejsze niż bawarki oraz (jeśli się nie mylę), więcej miejsca z tyłu niż w Bmw e46. Waszym zdaniem, które auto byłoby dla mnie najlepsze? Jestem otwarty na ewentualne inne propozycje? Rozumiem, że za 15 tys zł jestem wstanie dostać każde z wymienionych aut?
aKorebromfugi
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 04 2013
Auto: Nie mam

19 Sty 2016, 06:46

Ja bym dorzucił do zestawuenia Mazdę 6 2.0 i Vectrę C (choć tu będzie ciężko o 2.0T), Sonatę 2.4, Lagunę 2.0T. Twoje wybory są ok, ale E39 jest dużo droższe w utrzymaniu niż E46.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...