Pijany kierowca wjechał w grupę osób 6 z nich zginęło!

01 Sty 2014, 16:30

Jak można jeździć na promilach!
Czy tak ciężko jest zrozumieć jakie taki kierowca stwarza niebezpieczeństwo na drodze nie dla siebie, ale dla innych uczestników ruchu!

Do dzisiejszego wypadku doszło na przejeździe kolejowym w Kamieniu Pomorskim. Była to grupa ośmiu osób z której sześć zginęło. Kierowca to 26 latek który prowadził samochód marki BMW.
Jedno dziecko które przeżyło straciło rodzeństwo i rodziców w jednej chwili!

KIEROWCO - PIJESZ NIE WSIADAJ ZA KÓŁKO!
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

01 Sty 2014, 20:36

Dokładnie - będę to powtarzał do znudzenia - ktoś kto wsiada za kierownicę po spożyciu alkoholu to poprostu d...l. To nie jest człowiek nieodpowiedzialny, idiota itd. Zupełny burak i d...l.
Moim skromnym zdaniem kierowca ten powinien dostać 25 lat za morderstwo, bo inaczej tego nie można nazwać, a nie jakieś śmieszne 15 lat za spowodowanie zagrożenia w ruchu lądowym. Do tego osobno powinien dostać karę za recydywę - już był karany za jazdę po pijaku.
Tacy ludzie to tępe buraki i de..le.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

01 Sty 2014, 20:57

ja żądam przywrócenia kary śmierci i mówię to całkiem poważnie, bo to było seryjne morderstwo z premedytacją skoro gość był już wcześniej karany za jazdę po pijaku!
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Sty 2014, 20:59

Słyszałem że jechała z nim Kobieta (chyba dziewczyna kierowcy) i że była trzeźwa. Tym bardziej nie rozumiem jak wsiadła do samochodu wiedząc że kierowca jest tak pijany. Nie powstrzymała go i sama nie dbała o własne życie, a szkoda bo w tamtej chwili miała na pewno większą świadomość od kierowcy.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

01 Sty 2014, 21:04

Podobno tak było. świadkowie nawet zeznali, że para się kłóciła, a on jakby specjalnie wjechał w tą grupkę osób. Tak gadali w wiadomościach.
Osoby, które wsiadają z pijanym do auta, nawet jak są trzeźwe, tez powinny być za to karane - za współudział.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

01 Sty 2014, 21:56

Gdy słyszałem o tym wypadku,o jego okolicznościach,to pierwsze co mi wpadło do głowy ,to polowanie na rodzinę policjanta,premedytacja.Niewiele się pomyliłem.Facet jechał z dziewczyną,kłócili się,tak się wk---ił ,że nadepnął na gaz,wpadł w furię i z premedytacją trzasnął w grupę ludzi,policjant to zupełny przypadek.Gdyby był trzeźwy,raczej by tak nie postąpił.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak jeździć bezpiecznie samochodem w nocy?
    Jazda samochodem w nocy jest wyzwaniem nawet dla doświadczonych kierowców. Oprócz ograniczonego pola widzenia, kierowca musi poradzić sobie ze zmęczeniem, sennością oraz oślepiającymi światłami innych samochodów ...

02 Sty 2014, 00:33

Czemu miał z premedytacją trzasnąć w grupę postronnych bogu ducha winnych ludzi? Sugerujesz, że był psychopatą?

Według mnie po prostu był napruty, poniosły może go nerwy, więc zaczął jechać jak wariat, wpadł w szał i wypadł z drogi z powodu nadmiernej prędkości...

Ogólnie brak mi słów.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Sty 2014, 08:30

Nie jest Psychopatą,tylko Furiatem.Psychopaci nie działają pod wpływem chwilowej emocji.Mnie tylko naszła taka myśl,zwłaszcza,że chodzi o rodzinę policjanta,zobaczymy co wykażą wyniki śledztwa.Wystarczy tylko wejść w umysł takiego człowieka,mógł się mocno wkurzyć,i staranował ludzi.Poza tym,nie mogę się nadziwić,że dziewczyna nie jest brana pod uwagę, jako osoba współodpowiedzialna za to co się stało i nie chodzi tutaj o kłótnię.Jeśli ktoś wsiada do pojazdu wiedząc,że kierowca jest pijany,powinien przy kontroli odpowiadać tak samo,taka sama kara,tutaj też powinna zostać oskarżona,naturalnie potraktowana łagodniej ,ale ukarana za akceptowanie pijanego kierowcy za kierownicą,a to jest już współudział,wedle logicznego myślenia naturalnie.No ale logiki w Naszym Kraju ni widu,ni słychu,gdyby była ,prawo byłoby inne.Zresztą nie będzie też dlatego,że stanowiący prawo też je łamią,ilu znanych powszechnie ludzi zostało złapanych po kielichu za kierownicą,sędziowie,prokuratorzy,no i co?No i nic?!Taki stock(:) )inger,Gabryelska,jakaś tam prosta Ewa Farna i inni, powinni zniknąć z ekranu.Taki człowiek powinien być skończony w kwestii kariery.Jest przyzwolenie społeczne na jazdę po pijaku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

02 Sty 2014, 09:06

Hołota to była, laska intelektualnie też pewnie na poziomie wyrżniętej gąbki do tablicy.

Mimo to nie uważam by ktoś będąc furiatem wyładował się zabijając bogu ducha winnych ludzi, nie związanych zupełnie z przyczyną jego złości. Jak ona go wkurzyła to jej by dał w gębę. Może już wcześniej wpadł w furię i dlatego wsiadł do auta, a ona za nim, bo się bała i chciała go powstrzymać, a on zaczął pędzić jak osioł.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Sty 2014, 10:24

Bardzo łatwo jest takie zachowanie zrozumieć,obserwując ludzi,których ktoś zezłości ,a psa kopnie,albo woźnica,którego ktoś w...i a wyżyje się na zwierzęciu.Dziewczyna już coś zaczęła gadać,słowo premedytacja nie pojawiło się ot tak sobie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

02 Sty 2014, 10:49

Jak dla mnie, to kontrole trzeźwości powinny być dużo cześciej. Policja zamiast stać z radarami powinna cześciej robić akcje "Trzeźwość". Jest tego zdecydowanie za mało.
Ciekawe kiedy w końcu staną się popularne samochody, których nie da rady odpalić, zanim się nie dmuchnie w sensor. Są już takie, ale bardzo mało, bo to dopiero początek. Taki sensor powinien być obowiązkowym wyposażeniem, montowanym w każdym nowym samochodzie.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

03 Sty 2014, 00:25

Dokładnie. I każda zmiana obciążenia fotela kierowcy wymaga ponownego dmuchnięcia. Wpadłem na to już parę lat temu... Pewnie przede mną wielu już też.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Sty 2014, 00:49

Teraz nasi politycy dopiero będą się prześcigać w głupotach z zakresu zmiany prawa.
A za miesiąc będzie wszystko po staremu...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Sty 2014, 10:23

szybki napisał(a):Teraz nasi politycy dopiero będą się prześcigać w głupotach z zakresu zmiany prawa.

Niekonicznie - zaczynają myslec i to całkiem zdrowo - jest pomysł, żeby pijakom, którzy po raz drugi wsiedli za kierownicę po pijanemu zabierać prawko dożywotnio. Mają też wzrosnąc kary.
Pomysł jest dobry, tylko trzeba będzie go dopracowac, ponieważ po naszych drogach jeździ wielu kierowców ( równiez pijanych ), kórzy nie mają prawka. Szansa na zatrzymanie przez policję obojętnie jakiego kierowcy jest naprawdę znikoma, jeżeli ktos jeździ zgodnie z przepisami. czy kogoś kiedyś policja zatrzymała ot, tak sobie, do zwykłej kontroli? Mnie się to nie przydażyło ani razu. Kilka razy trafiłem na kontrole trzeźwości, gdzie zatrzymywali co drugiego, trzeciego kierowcę - był dość spory ruch. A kiedyś sprawdzali wszystkich. Ale takich akcji jest za mało - policja nie ma szans na wyłapanie wszystkich pijaków. Kontrole trzeźwości powinny odbywać się każdego dnia i co godzinę policja powinna zmieniać miejsca. No ale oni wolą stać z radarami...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

03 Sty 2014, 12:30

MotoAlbercik napisał(a):Niekonicznie - zaczynają myslec i to całkiem zdrowo - jest pomysł, żeby pijakom, którzy po raz drugi wsiedli za kierownicę po pijanemu zabierać prawko dożywotnio

Temat jest bardzo szeroki generalnie policjanci nazywają to papka marketingową a prawnicy nic nie mówią tylko się smieją...

To tak jak chciałbyś ogłosić że będziesz leczyć raka stosując witaminę C...
Mozesz to ogłosić i ubrać w mądre słowa i 3/4 pospólstwa Ci uwierzy tylko czy coś to pomoże???
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe