Pilna pomoc !! // ASTRA

08 Cze 2016, 21:31

Słuchajcie, sprawa dotyczy tego ogłoszenia:

[link do oferty na Olx wygasł]

Co wiem:
Gaz jest pierwszej generacji(zaprzyjaźniony gazownik mówi, że spali mi 9 w trasie, 11 w miescie)
Gaz naprawi mi za 300zł(kwestia sondy)
Była planowa głowica, bo coś z zaworem wydechowym się działo(teoretycnzie rozrząd powinien byc przy tym wymieniany, a jak nie to w tym silniku jest ROZRZĄD BEZKOLIZYJNY). Po zakupie nic nie musze robić z rozrządem chyba.
Z rury nic nie dymi, nic nie kopci, jak by sie cos niedajbóg stało z głowicą, to cała nowa ponoć 300zł
Akumulator nóweczka
Hamulce super
Zawieszenie super
Zimówek nie daje
Coś słychać w przegubach przy ostrym ruchu kierownicy szybko w lewo szybko w prawo, ale bardzo cicho
Blacha słaba, ale wszystkie ogniska pięknie pokonserwowane
Hamuje bez trzymania kierownicy prosto
Olej, filtry swiece itp wszystko wymieniane 10-15 tysiecy km temu
Pali na dotyk

Cena bez negocjacji, auto potrzebne na 12 miesięcy, OC do listopada, przegląd do lipca.

Mam jutro możliwość wziać auto do mechanika na podnośnik, bo nie wiem jak ze spodem pojazdu.

Doradźcie mi coś. Mój budżet to 2500zł, 500-800zł na naprawy(na stacie musze walić 300zł na gaz, 200 na filtry, olej)

Brać jutro do mechanika na przegląd? Warto stówę zapłacić?
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

09 Cze 2016, 12:52

Odświeżam, proszę o radę kogoś bardziej doświadczonego ode mnie.
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

09 Cze 2016, 14:15

Piszesz że blacha słaba więc za tą cenę bym odpuścił, silnik też najslabszy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Cze 2016, 19:03

11l w mieście :shock: ja czasami śmigam taką Astrą tylko że w czystej benie i po mieście wychodzi 8-9l.
Sam znalazłem tą Astrę z ogłoszenia pare dni temu i też mnie zaciekawiła ale ma już prawie 1600wyświetleń i nic? Takie auto powinno raz dwa się sprzedać no ale chyba coś jest na rzeczy..

Tutaj masz ładnego Golfa z klimą i autentycznym przebiegiem,po tablicach widać że długo w jednych rekach. Minusem jest stary gaz no ale nie można miec wszystkiego..
Jeszcze taka Corsa,była ostatnio na forum i dziwne że się nie sprzedała..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...