Pilnie poszukiwane małe auo do 5-6 tys.

15 Lut 2016, 23:46

Cześć :) Potrzebuję pilnie Waszej pomocy. Niebawem zaczynam nową pracę, co niestety będzie wiązało się z dojazdami ok. 10 km w jedną stronę po mieście. W związku z tym poszukuję swojego pierwszego samochodu. Kwota, jaką jestem w stanie na niego przeznaczyć to 5-6 tys. zł. Nie mam wygórowanych wymagań, chciałabym tylko, żeby samochód był tanim w utrzymaniu 3-drzwiowym hatchbackiem z małym silnikiem benzynowym. Byłoby super, gdyby miał też klimatyzację, ale nie jest to konieczność.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc w szukaniu ofert. Jestem z okolic Wrocławia. Pozdrawiam i z góry dziękuję! :)
Lolusl
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Lut 2016, 00:06

Przeglądaj oferty Corolli E11 (1.3, 1.4) i Civica VI (1.4), b. tanie w utrzymaniu (mało awaryjne i przyzwoicie spalają), Citroen Xsara, Pug 306 albo Astra G (1.6 8v wydaje się idealnie dopasowany do potrzeb), z mniejszych Suzuki Swift, Citroen Saxo, Pug 106.
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Lut 2016, 08:09

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Allegro wygasł] - niska cena pewnie ze względu na wychodzący przegląd i OC.
[link do oferty na Allegro wygasł] - jest nawet klima.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - długi przegląd i OC.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylne nadkole do poprawki.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - silnik po remoncie (dopytaj dlaczego),świeży przegląd tylko wywalić wydech,dywaniki i te głośniki z tyłu..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Lut 2016, 11:38

Dziękuję za propozycje. :) Jak możecie, to oceńcie jeszcze, proszę, te ogłoszenia:
[link do oferty na Olx wygasł]
Lolusl
Nowicjusz

16 Lut 2016, 19:14

1.Cały przód w innym odcieniu ale poza tym ok.
2.Ok ale przy oględzinach zwróć uwagę na tylną belke czy koła przypadkiem nie stoją tak /-\ bo jeśli tak jest to czeka Cię regeneracja belki (koszt około 700-1000zł).
3.Ładna ale 1.0 to kompletny muł i lubi swoje spalić..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Lut 2016, 13:03

Jadę jutro obejrzeć czarnego Renault Clio i niebieskiego Nissana Micrę. Powiecie mi coś więcej o tych autach? Które wypada lepiej pod względem spalania i bezawaryjności?
Lolusl
Nowicjusz

17 Lut 2016, 18:23

Zdecydowanie Micra :wink:
Barol
Awatar użytkownika

17 Lut 2016, 21:12

Barol, mam jeszcze jedno pytanie. Czy silnik 1.0 w Nissanie Micra będzie się lepiej sprawował niż 1.0 w Oplu Corsa? Czy to bez różnicy?
Lolusl
Nowicjusz

17 Lut 2016, 22:33

Lolusl napisał(a):Czy silnik 1.0 w Nissanie Micra będzie się lepiej sprawował niż 1.0 w Oplu Corsa?
jasne że tak, zupełnie inna jakość. Powiem Ci że ja miałem przez krótki czas Corsę 1.2, która była ch***wa i kiedy tak o sobie ją przypomnę, to strach myśleć co sobą reprezentuje 1.0
Silniczek w Micrze jest prosty, trwały (łańcuch) i dość dynamiczny. Prędzej blacha ulegnie biodegradacji niż zarżniesz silnik :wink: mój wujek miał od nowości takiego Nissana i przejechał nim bez remontu... 900tys aż korbowód wziął i wyszedł bokiem. Blacharka wyglądała o wiele gorzej niż mechanika
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

18 Lut 2016, 16:26

Do tego Micra jest lżejsza o jakieś 100kg.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lut 2016, 19:49

Już po oględzinach. Niestety, zarówno Micra jak i Clio odpadają. :( Pomożecie poszukać czegoś jeszcze?
Lolusl
Nowicjusz

18 Lut 2016, 19:59

Za małe czy nie warte zakupu?
Barol
Awatar użytkownika

18 Lut 2016, 20:02

Clio w kiepskim stanie, Micra ewentualnie by przeszła, ale też jest kilka rzeczy do zrobienia, a do tego nie ma praktycznie żadnego wyposażenia, nawet wspomagania kierownicy.
Lolusl
Nowicjusz

18 Lut 2016, 20:04

W Micrze nie potrzeba wspomagania poza tym to normalna rzecz że kilkuletnie auto ma jakieś rzeczy do zrobienia..
Barol
Awatar użytkownika

18 Lut 2016, 20:07

Mówisz, że nie potrzeba? W sumie nigdy nie jeździłam autem bez wspomagania. W takim razie jeszcze Micry nie skreślam.
Lolusl
Nowicjusz