Pilnie potrzebna pomoc

30 Sty 2013, 17:21

Droga – wydzielony pas terenu składający się z jezdni, pobocza, chodnika, drogi dla pieszych lub drogi dla rowerów, łącznie z torowiskiem pojazdów szynowych znajdującym się w obrębie tego pasa. Przeznaczona do ruchu pojazdów, ruchu pieszych, jazdy wierzchem lub pędzenia zwierząt. (Prawo o ruchu drogowym, art. 2 pkt 1)

Droga – budowla wraz z drogowymi obiektami inżynierskimi, urządzeniami oraz instalacjami, stanowiąca całość techniczno-użytkową, przeznaczona do prowadzenia ruchu drogowego, zlokalizowana w pasie drogowym. (Ustawa o drogach publicznych Art.4 ust.2
inek760
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 10 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: HONDA Accord V
Silnik: 1,8iLS 115KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

30 Sty 2013, 22:22

Wróćmy do tematu : Ustawa o drogach publicznych
Art.2.1
Art.7.1 bo tu chyba chodzi o drogę gminną
i na koniec :
Art.8.1...............interpretację zostawiam Wam , bo ja się nie mogę w tym połapać .....
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

31 Sty 2013, 06:35

Kochani, nie szukajcie dziur w całym - skoro cytujesz, że droga to "wydzielony pas terenu" to sam sobie przeczysz - kółka są na całym tym placu - gdzie jest ten "wydzielony pas" ?? Gdyby był z innej kostki, albo chociaż w trójkąty, prostokąty czy romby to bym się może zgodził.. Ale tak to nie !!!
inek760 napisał(a):Droga – budowla wraz z (...) instalacjami ..

Taka instalacja to krawężnik lub choćby linia wyznaczająca tę drogę - gdzie jest ??
Skoro nadal uważacie, że po tym rynku jest poprowadzona droga, to ja nie wiem.. Albo nie patrzymy na ten sam obrazek, albo ja jestem ślepy ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

31 Sty 2013, 21:51

kolego skoro tak zaparcie twierdzisz ze nie jest to skrzyżowanie to wg Ciebie co to jest??
pokazywałem ten post znajomym nie wyrażając swojej opinii przed i oni tez stwierdzili ze to skrzyżowanie
inek760
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 10 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: HONDA Accord V
Silnik: 1,8iLS 115KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1996

01 Lut 2013, 06:39

inek760 napisał(a):twierdzisz ze nie jest to skrzyżowanie to wg Ciebie co to jest??

Wyjazd z obiektu przydrożnego - jeśli Ci coś to mówi..
Znajomym ?? Jakieś szczegóły ?? Eksperci z jakiej dziedziny są ?? Co robią ?? Mają PJ chociaż ??

inek760 napisał(a):zaparcie twierdzisz

Nie zaparcie .. Trzymam tylko swoją rację - nie musisz się z moją interpretacją zgadzać - rozum masz, czytać umiesz.. A że inaczej rozumiemy te same słowa to nic nie poradzę..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
    Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...
    Nowe VW Transportery T6 dla Policji
    Volkswagen Samochody Użytkowe, na zamówienie Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, w procedurze przetargu publicznego, na początku grudnia dostarczył Policji flotę 100 Transporterów T6 z silnikiem ...